Doğu Guta saldırılarına tepkiler

Doğu Guta saldırılarına tepkiler

Endonezya'daki Suriye Büyükelçiliği önünde Doğu Guta'ya destek gösterisi düzenlendi

CAKARTA (AA) - Endonezya'nın başkenti Cakarta'daki Suriye Büyükelçiliği önünde, Suriye'de Esed rejiminin ablukada tuttuğu Doğu Guta'daki sivillere yönelik saldırılar protesto edildi.

"Sılaturahmi Lembaga Dakwah Kampus Indonesia" adlı Genç Müslümanlar Örgütünün, Suriye Büyükelçiliği önünde düzenlediği gösteriye çok sayıda öğrenci katıldı.

Doğu Guta'ya hava ve kara saldırılarına tepki gösteren grup, Beşşar Esed rejimi ve ona destek veren terörist gruplar aleyhinde sloganlar attı.

Ellerinde "Guta'yı kurtar" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, "bazı Müslüman liderlerin" Doğu Guta'da yaşanan insanlık dramına sessiz kalmasını da eleştirdi.

Genç Müslümanlar Örgütü lideri Fahrudin Alwi, AA muhabirine, ülke genelinde 37 farklı kentte Doğu Guta'ya destek gösterisi düzenlediklerini ve bu tür eylemlerin devam edeceğini söyledi.

Alwi, "Suriye rejimi, Doğu Guta'da hastaneleri, kadınları, çocukları tümüyle sivil halkı hedef alıyor. Daha önce Halep'te yaşanan insanlık dramının aynısı şimdi Doğu Guta'da yaşanıyor ve bu hiç adil değil." diye konuştu.

Elçilik görevlileri ve polis, gösteri nedeniyle yoğun güvenlik önlemleri aldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :