Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Kar yağışı nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan 7 ilde 2 bin 111 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı- Ekipler, köy yollarını ulaşıma açmak için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'da dünden itibaren başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 2 bin 111 köy ve mahalleyle ulaşım sağlanamıyor.

Alınan bilgiye göre, dün başlayıp gece de devam eden kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 962, Erzincan'da 322, Ağrı'da 225, Kars'ta 224, Ardahan'da 182, Tunceli'de 173 ve Iğdır'da da 23 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.

Yolların açılması amacıyla belediye ve il özel idaresi ekipleri bölge genelinde aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 10 dereceyle Ağrı'da gerçekleşti.

Bölgedeki diğer illerde en düşük hava sıcaklığı Kars'ta sıfırın altında 4, Erzurum, Iğdır ile Ardan'da sıfırın altında 2 ve Erzincan'da da sıfırın altında 1 olarak ölçüldü.

Gün içerisinde beklenen en yüksek hava sıcaklığının ise Ağrı'da sıfırın altında 4, Ardahan'da sıfırın altında 3, Erzurum ve Kars'ta sıfır, Erzincan ve Iğdır'da ise 3 derece olması bekleniyor.

Bölgedeki kayak merkezlerinde kar kalınlıkları Erzurum Palandöken'de 160, Erzurum Konaklı'da 150, Sarıkamış Bayraktepe'de 140 ve Erzincan Ergan'da 104 santimetre olarak ölçüldü.

Meteoroloji yetkileri, bölgedeki yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesine, ayrıca öğle saatlerinden itibaren rüzgarın güney yönlerden orta kuvvete esecek olması nedeniyle soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Doğu Anadolu'da kış

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :