Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

ERZURUM (AA) - Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan...

ERZURUM (AA) - Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede hava parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla yağışlı olacak.

Yağışların sabah ile öğlen saatlerinde aralıklı yağmur ve yer yer sağanak şeklinde olacağı beklenen bölgede, akşam saatlerinde Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı öngörülüyor.

Bölgede sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği, rüzgarın ise güney ve güneybatıdan orta, zaman zaman da kuvvetlice eseceği kaydedildi.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 6, Erzincan'da 5, Tunceli'de 4, Ağrı'da 3, Erzurum ve Ardahan'da 2, Kars'ta 1 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklıkları ise Iğdır'da 16, Erzincan'da 12, Tunceli'de 10, Ağrı'da 7, Kars'ta 6, Erzurum'da 5 Ardahan'da 4 derece olacak.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ardahan'da 8, Erzurum ve Kars'ta 3 santimetre ölçüldü.

Kayak merkezlerinde ise kar kalınlıkları Palandöken'de 87, Cıbıltepe'de 74, Ergan'da 73, Yalnızçam 40 santimetre kaydedildi.

Yetkililer, vatandaşları buzlanma, don ve pus olayları ile dik ve eğimli yamaçlardaki çığ tehlikelerine karşı uyardı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :