Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de karla mücadele ekipleri, kar ve tipi nedeniyle yolları kapanan 429 yerleşim biriminden 402'sine ulaşımı sağladı

VAN (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan 429 yerleşim biriminden 402'sinin yolu açıldı.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde kar nedeniyle ulaşımın sağlanamadığı 141 mahallede karla mücadele ekiplerinin çalışma yürüttüğü bildirildi.

Karla mücadele ekiplerinin kapalı yollarda aralıksız çalışma yürüttüğü belirtilen açıklamada, yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan 133 yolun ulaşıma açıldığı kaydedildi.

Açıklamada, Başkale'de 5, Gevaş'ta 3 mahalleye ulaşımın sağlanabilmesi için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü aktarıldı.

- Bitlis

Bitlis'te kar yağışı nedeniyle kapanan 127 yerleşim biriminin yolu ulaşıma açıldı.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili Hakim Taşdemir, kapanan 146 köy yolunundan 127'sini açtıklarını, 19 köy yolunun ise ulaşıma kapalı olduğunu belirtti.

Taşdemir, kapalı köy yollarını açmak için karla mücadele ekiplerinin aralıksız çalıştığını bildirdi.

- Muş ve Hakkari

Muş ve Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle kapanan tüm yollar ulaşıma açıldı.

Muş İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Mehmet Şah Şentürk, olumsuz hava koşulları nedeniyle kapanan 30 köy yolunu açtıklarını söyledi.

Şentürk, vatandaşların mağdur olmaması için karla mücadele ekiplerinin mesai mefhumu gözetmeden çalıştığını belirtti.

Hakkari'de Özel İdare Karla mücadele ekipleri yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan 34 köy ve 78 mezra yolunu ulaşıma açtı. Ekiplerin yol genişletme çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın çok bulutlu, gece saatlerinde zaman zaman karla karışık yağmurlu olması tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde sis beklenen bölgede, sıcaklığın mevsim normallerinde seyretmesi öngörülüyor.

Bölgede en düşük sıcaklıklar Van'da 2, Muş'ta 3, sıfırın altında olmak üzere Hakkari'de 1, Bitlis'te 2 derece ölçüldü.

Bugün en yüksek sıcaklığın Van'da 6, Hakkari'de 5, Bitlis'te 3, Muş'ta 9 derece olması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :