Doğu Anadolu'da kış

Doğu Anadolu'da kış

Bölge genelinde karla karışık yağmur ve kar etkili olacak- Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 14 dereceyle Ardahan'da ölçüldü

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde karla karışık yağmur ve kar beklendiği bildirildi.

Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı, zaman zaman çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklarda önemli değişikliğin beklenmediği bölgede, öğle saatlerinden itibaren batı kesimlerinde, gece yarısından itibaren ise tamamında aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor.

Rüzgarın güney ve güney batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği bölgede, sıcaklıklar da mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyredecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı Tunceli'de 1 ve Erzincan'da sıfır olurken, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 14, Kars'ta 13, Ağrı'da 6, Erzurum'da 5 ve Iğdır'da 1 derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklıklar ise Iğdır'da 14, Tunceli ve Erzincan'da 10, Ağrı'da 5, Kars ve Erzurum'da 4, Ardahan'da ise 1 derece olacak.

Yetkililer, bölgede akşam ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile pus hadisesi beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve özellikle sürücülerin tedbirli olmaları uyarısını yaptı.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları Ardahan'da 8, Kars'ta 3 ve Erzurum'da 2 santimetre ölçülürken, kayak merkezlerinden Ergan'da 96, Palandöken'de 60, Sarıkamış'ta 58 ve Yalnızçam'da ise 30 santimetre olarak kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :