Doğu Anadolu'da kar etkisini sürdürecek

Doğu Anadolu'da kar etkisini sürdürecek

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'da dünden beri etkili olan kar yağışı devam edecek.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge...

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu'da dünden beri etkili olan kar yağışı devam edecek.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Kar yağışının Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan'da halen etkisini gösterdiği bölgede, yağışların öğle saatlerinde Iğdır ve çevresinde karla karışık yağmurlu olması bekleniyor.

Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenen bölgede yer yer sis ve pus hadisesi olacak.

Bölge genelinde kar yağışı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 2, Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 6, Ardahan'da 3, Ağrı'da 2 ve Erzurum'da 1 derece ölçüldü.

Günün en yüksek sıcaklığı ise Iğdır'da 8, Erzincan'da 2, Ağrı'da 2, sıfırın altında olmak üzere Erzurum ve Kars'ta 1, Ardahan'da ise 3 derece olması bekleniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :