Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kış

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 17, Ardahan'da 16, Erzurum ve Ağrı'da 15, Erzincan'da 6, Iğdır'da 3 derece ölçüldü- Kars'ta soğuk hava nedeniyle bazı araçlar ve bir çeşme dondu, binaların çatılarında buz sarkıtlar

ERZURUM (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışının etkili olmayacağı bölge genelinde bugün havanın parçalı bulutlu geçmesi bekleniyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinde seyredeceği bölgede rüzgar güney ve güney batı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 17, Ardahan'da 16, Erzurum ve Ağrı'da 15, Erzincan'da 6, Tunceli ve Iğdır'da 3 derece olarak ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığı ise Erzincan 7, Iğdır 8, Tunceli'de 5, Ağrı 2, Erzurum ve Kars'ta 1, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 1 derece olması tahmin ediliyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Erzurum ve Ardahan'da 19, Ağrı'da 17, Kars'ta 9 santimetreye ulaştı.

En yüksek kar kalınlığı bölgedeki kayak merkezlerinde ise Erzincan'daki Ergan'da 90, Erzurum'daki Palandöken'de 55, Kars'taki Cıbıltepe'de 55 santimetre olarak kaydedildi.

- Donan çeşme ağaçlara buz sarkıtları oluşturdu

Kars'ta, soğuk hava nedeniyle bazı araçlar donarken, binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu.

Merkeze bağlı Akbaba köyü mevkisindeki piknik alanında bulunan bir çeşmenin musluğunun açık bırakılması nedeniyle etrafı tamamen buzlarla kaplandı.

Çeşmeden yükselen sular ağaçlarda yaklaşık 3 metrelik buz sarkıkları oluşturdu. Bazı vatandaşlar sarkıtların önünde fotoğraf çektirdi.

Vatandaşlardan Adem Alp, Kars'ın kış aylarında eşsiz bir güzelliğe büründüğünü ifade ederek, "Bu yıl Kars'a kış geç geldi, ocak ayının sonlarında kar yağışı etkili olmaya başladı ve bununla birlikte buz sarkıkları da oluştu ama bu durum Kars'ın alışmış olduğu bir durum. Buz ve kar Kars'ın olmazsa olmazı." dedi.

Kar yağışı nedeniyle kent merkezi beyaza bürünürken kartpostallık görseller oluştu.

İlin Susuz ilçesindeki kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 7 köy yolunda ulaşım sağlanmıyor. Bu yolların açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını yürütüyor.

Bazı hayvanların da yiyecek bulmakta güçlük çektiği bölgede buzlanma ve don olayı ile pus ve yer yer sis beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı yetkililer, vatandaşlar ile özellikle sürücülerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :