Doğramacı, "Hoca Bey'e Saygı" konseriyle anılacak

Doğramacı, "Hoca Bey'e Saygı" konseriyle anılacak

Bilkent Üniversitesinin kurucusu Prof. İhsan Doğramacı, vefatının yedinci yılında "Bilkent Oda Müziği Günleri" kapsamında verilecek "Hoca Bey'e Saygı" konseriyle anılacak

ANKARA (AA) - Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi tarafından düzenlenen "Bilkent Oda Müziği Günleri" kapsamında, Bilkent Üniversitesinin kurucusu Prof. İhsan Doğramacı, vefatının yedinci yılında "Hoca Bey'e Saygı" konseriyle anılacak.

Bilkent Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilkent Konser Salonu'nda 22 Şubat saat 20.00’de başlayacak "Hoca Bey’e Saygı" konserinde, kemanda Orkun Pala ve Elif Ece Cansever, viyolada Elif Başak Genç, viyolonselde Yiğit Ülgen ve piyanoda ise Korkmaz Can Sağlam'dan oluşan Bilkent Kentet sahne alacak.

Çek Cumhuriyeti, geç romantik dönem ve klasik batı müziği bestecisi ve keman ve org virtüözü Antonin Dvorak'ın "Op.81, La majör Piyanolu Beşli No.2" eserinin seslendirileceği konser kapsamında kemanda Nazlı Avcı, viyolada Pınar Basalak, viyolonselde Şansu Altınok ve Orhan Mert Keser’den oluşan Eskişehir Ensemble de müzikseverlerin karşısına çıkacak.

Eskişehir Ensemble, piyanist Tayfun İlhan ile yaklaşık 600'ün üzerinde şarkı, 9 senfoni, operalar, çok sayıda oda müziği ve piyano parçaları besteleyen Franz Schubert’in "Alabalık" başlıklı "La majör Piyanolu Beşli"sini yorumlayacak.

Konser biletleri "https://bilet.bilkent.edu.tr"den temin edilebilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :