Doğaseverlerden teröre tepki tırmanışı

Doğaseverlerden teröre tepki tırmanışı

Beyşehir'de, doğaseverler Türk bayraklarıyla terör olaylarına tepki göstermek amacıyla bin 700 metrelik dağa tırmanış gerçekleştirdi.Beyşehir Kültür...

Beyşehir'de, doğaseverler Türk bayraklarıyla terör olaylarına tepki göstermek amacıyla bin 700 metrelik dağa tırmanış gerçekleştirdi.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Doğa Yürüyüşleri Topluluğu üyeleri, ilçe sınırlarındaki Karadiken Karayaka Dağı'na çıktı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, tırmanışa Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü'nde görev yapan akademisyenler ile üniversite öğrencilerinin katıldığını söyledi.

Etkinliğe, Konya merkez ve Ilgın'dan da katılım olduğuna dikkati çeken Büyükkafalı, şunları kaydetti:

"Önceden planlanmış olan bu yürüyüş etkinliğinde, Ankara'da yaşanan terör saldırısına lanet okumak için  katılımcılarımız omuzlarına astıkları Türk bayraklarıyla tırmanışı gerçekleştirdi. Bin 700 metrelik zirvede ise yine büyük bir Türk bayrağı açarak, terörü lanetledik. Doğaseverler olarak yaşanan terör olaylarına çok üzülüyoruz ve artık bu olayların bir son bulmasını umut ediyor ve istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı