Doğaseverler Karayaka Dağı'na tırmandı

Doğaseverler Karayaka Dağı'na tırmandı

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde bir araya gelen doğaseverler, bin 770 metre rakımlı Karadiken Karayaka Dağı’na tırmandı.Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği...

KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde bir araya gelen doğaseverler, bin 770 metre rakımlı Karadiken Karayaka Dağı’na tırmandı.

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesinin de verdiği destekle ilçe sınırlarında doğa yürüyüşleri gerçekleştirdiklerini söyledi.

İlçe dışından da çok sayıda doğaseverin ilgi gösterdiği etkinlikte Karayaka Dağı’nın zirvesine tırmandıklarını dile getiren Büyükkafalı, "Zaman zaman kayalık ve patika, bazen de düz yolda ilerledik. Yaklaşık 3 saat süren yürüyüşün ardından bin 770 rakımlı zirveye çıktık. Yeşil doğada ve güz çiçekleri arasında bir yürüyüş oldu. Zirvede ise Beyşehir Gölü’nün güzel manzarasıyla karşılaştık." diye konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da dernek ile işbirliği içerisinde bu tür sosyal etkinliklere daha fazla ağırlık vereceklerini ifade ederek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :