Doğan Medya'da devir teslim gerçekleştirildi...

Doğan Medya'da devir teslim gerçekleştirildi...

Aydın Doğan tarafından Demirören Grubu'na satılan Doğan Medya'da devir teslim töreni gerçekleşti. Doğan Medya'nın yeni sahibi Demirören ailesi ise bugün ilk kez Doğan Medya Center'a geldi...

Bünyesinde Hürriyet ve Posta gazeteleri ile CNN Türk, Kanal D gibi televizyon kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu'nu 1.1 milyar dolara satın alan Demirören ailesi devir teslim töreni dolayısıyla sabah erken saatlerde Doğan Medya Center'a geldi.

Aydın Doğan Milliyet'in satışında olduğu gibi medya grubunun satışı sırasında da Erdoğan Demirören'e dev bir plaket verdi.

erdogan_demiroren

Demirören Ailesi daha sonra çalışanlarla tanıştı. Gazete ve televizyon kanallarındaki işleyiş üzerine bilgi aldı.

erdogan_demiroren2

Tanışma ve bilgilendirmenin ardından canlı yayında devir teslim töreni düzenlendi.

Törende ilk olarak Aydın Doğan konuştu.

Doğan, pazarlıklar sırasında bir ara satıştan vazgeçtiğini belirtti ancak sonunda satışın gerçekleştiğini belirtti. Doğan, bu sırada esprili bir dille "bedava satmadım, iyi para aldık" diye konuştu...

İşte Aydın Doğan'ın açıklamasından satır başları:

Onlardan ayrılmıyorum sadece bu binadan ayrılıyorum. Mezara kadar arkadaşlığımız dostluğumuz devam edecek.40 yıla yakın süredir basın dünyasına adım attım. İçimde bir burukluk var ayrıldığım için.

Eski dostlarla devam etmek istiyorum. Demirören Ailesi'ne kendi isteğimle devrettim hiçbir baskı olmadı. Demirören Ailesi ile görüşme yaptık.İkisini gizli tuttuk sonra halka açıkladık. Erdoğan Demirören'le de yukarıda vedalaştık kendisi bana bir plaket verdi.

Demirören Ailesi de benim ailem gibidir. Hepsini severim sayarım. Allah'tan temenni ediyorum ki Demirören Ailesi bu gemiyi daha ileriye götürecekler. Hepinizden bir kez daha helallik istiyorum.

Devir teslim töreninde Demirören ailesi adına konuşmayı ise Yıldırım Demirören yaptı.

Demirören Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yıldırım Demirören'in açıklamasından satır başları:

Değerli çalışma arkadaşlarımız hepiniz ailemize hoşgeldiniz. Doğan Ailesi ile arkadaşlığımız 50 yıla kadar dayanıyor. Bilmenizi isterim ki tarihimizi yeniden birlikte beraber yazacağız. Birçok soru var hepsini birlikte cevaplayacağız. Sizden ricamız önyargılardan uzak kalmanızdır. Bu hizmet bayrağını ve gemiyi sizlerle birlikte daha ileriye taşıyacağımızı belirtmek istiyorum.

Ömrünü ülkesine, ailesine, milletine adayan babam Erdoğan Demirören'e, eşim Nevra Demirören'e, kardeşim Meltem Oktay'a, Sinan Oktay'a, Tayfun Demirören'e, İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal'a teşekkürlerimi iletiyorum.