Doğalgaz dağıtım ihaleleri

Doğalgaz dağıtım ihaleleri

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Yılmaz:- "81 ilin doğalgaz dağıtım ihalesini tamamladık. Doğalgazın ülkemizin tüm aşamalarında, illerinde olması Türkiye'nin bölgesel bir enerji merkezi olması açısından da çok önemli bir husus"

ANKARA (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz, doğalgaz dağıtımında 81 ili kapsayacak şekilde ihalelerin tamamlandığını belirterek, "Doğalgazın ülkemizin tüm aşamalarında, illerinde olması Türkiye'nin bölgesel bir enerji merkezi olması açısından da çok önemli bir husus. Bu ihaleler sektörün iyi yönetildiğinin ve gelecekte de yönetileceğinin delilidir. Bu tür güzel ihaleler devam edecek ve hepimiz bunlardan istifade edeceğiz." dedi.

Hakkari, Şırnak, Yüksekova, Cizre, İdil ve Silopi doğalgaz dağıtım lisansı ihalesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, ihale süreçlerinde emek veren herkese teşekkür etti.

Söz konusu ihaleyi de gerçekleştirerek 81 ilin ihalesini tamamlamış olduklarını anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu konfordan bu illerimizi ve vatandaşlarımızı faydalandırmak ayrıca bir gurur kaynağı. Doğalgazın ülkemizin tüm aşamalarında, illerinde olması Türkiye'nin bölgesel bir enerji merkezi olması açısından da çok önemli bir husus. Türkiye'nin önemli bir ülke olduğu, özellikle enerji sektörü yatırımcısı açısından önemli olduğunun altını çizmiştim. Şirketler arasındaki mücadelenin de bunun bir delili olduğunu görüyoruz. Bu süreçte düzenlemelerimizin ne kadar kaliteli olduğunu ve daha kaliteli düzenlemelere imza atacağımızı, sektörün iyi yönetildiğinin ve gelecekte de yönetileceğinin delilidir. Bu tür güzel ihaleler devam edecek ve hepimiz bunlardan istifade edeceğiz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :