"Doğal Kararlılık" operasyonları

"Doğal Kararlılık" operasyonları

Amerikan güçleri, Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine 23 yeni hava saldırısı düzenledi

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye ve Irak'ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 23 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, ABD güçlerinin dün ve bugün Suriye'deki IŞİD militanlarına karşı 1 hava saldırısı düzenlediği, bunun yanında, ABD ve koalisyon güçlerinin örgütün Irak'taki hedeflerine de yine dün ve bugün savaş ve bombardıman uçakları ile insansız hava araçlarını kullanarak 22 hava saldırısında bulunduğu belirtildi.

Açıklamaya göre, Suriye'de Kobani yakınlarındaki hava saldırısında IŞİD’e ait havan topu fırlatma mevzisi imha edildi.

Irak’ta, Beyci yakınlarındaki 3 hava saldırısında IŞİD’e ait büyük ve küçük birer ünite ile bir bina yok edildi, bir bina ve iki IŞİD’in muharebe pozisyonuna zarar verildi. Musul Barajı’nın güneyindeki bir hava saldırısında, IŞİD’e ait büyük bir ünite vurulurken, barajın batısına yapılan 10 hava saldırısında da IŞİD’e ait küçük ve büyük birer ünite ile bir bina ve altı muharebe pozisyonu ve bir sevkıyat yeri vuruldu.  

Felluce yakınlarındaki dört hava saldırısında da iki küçük IŞİD ünitesinin vurulduğu, IŞİD’e ait bir araç ile muharebe pozisyonunun yok edildiği belirtilirken, diğer üç noktadaki hava saldırılarında da IŞİD’e ait üç bina, bir küçük ünite imha edildiği bildirildi.  

 

Kaynak:Haber Kaynağı