"Doğal Kararlılık" operasyonları

"Doğal Kararlılık" operasyonları

Amerikan güçleri, Suriye ve Irak'taki IŞİD hedeflerine 18 yeni hava saldırısı düzenledi

WASHINGTON (AA) - ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye ve Irak'ta terör örgütü IŞİD hedeflerine 18 yeni hava saldırısı düzenlendiğini bildirdi.

CENTCOM'dan yapılan açıklamada, ABD güçlerinin dün ve bugün Suriye'deki IŞİD militanlarına karşı 6 hava saldırısı düzenlediği, bunun yanında, ABD ve koalisyon güçlerinin örgütün Irak'taki hedeflerine de yine dün ve bugün savaş ve bombardıman uçakları ile insansız hava araçlarını kullanarak 12 hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

Açıklamaya göre, Suriye'de Kobani yakınlarında düzenlenen 6 saldırıda 3 IŞİD birliği vuruldu ve örgüte ait bir araç imha edildi.

Irak'ta da, Musul Barajı'nın güneydoğusu ve batısında düzenlenen 3 hava saldırısında IŞİD'e ait 2 araç ve bir havan topu mevzisi imha edildi. Beyci petrol rafinerisinin güneyindeki 3 hava saldırısında IŞİD'e ait iki küçük birlik vuruldu ve bir örgüt aracı kullanılamaz hale getirildi. Beyci yakınlarındaki 2 saldırıda IŞİD'in bir eğitim kampı hedef alınırken, Felluce yakınlarındaki 3 saldırıda da 2 küçük IŞİD birliği vuruldu, 3 IŞİD aracı imha edildi. Zumar yakınlarındaki bir hava saldırısında da IŞİD'e ait 5 bina yok edildi. 

CENTCOM açıklamasında, saldırıların, terör örgütü IŞİD’in Irak’a, bölgeye ve uluslararası topluma yönelik tehdidini yok etmek için düzenlenen "Doğal Kararlılık" operasyonlarının bir parçası olduğu, Suriye ve Irak’ta hedeflerin vurulmasının örgütün operasyonlarına devam etmesini sınırlandırdığı aktarıldı. Açıklamada, bugüne kadar Irak'ta hava saldırıları düzenleyen koalisyon ülkeleri ABD, Fransa, Birleşik Krallık, Avustralya, Belçika ve Avustralya olarak sıralanırken, Suriye'deki hava saldırılarına katılan koalisyon ülkelerinin de ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün ve Bahreyn olduğu ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı