Doğa Onlara Emanet

Doğa Onlara Emanet

   ABD Büyükelçiliği tarafından desteklenen, Selçuk Üniversitesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkı verdiği ‘Okul Öncesi Dönemi Çocuklara Doğa ve Sürdürülebilir Çevre Bilinci ile Duyarlılığı Kazandırma Projesi’nin etkinlik toplantısı gerçekleştirildi. Yrd. Doç. Dr. Banu Öztürk Kurtaslan, “Doğal çevrenin değeri hakkında çocuklarımızda pozitif algılar ve tutumlar oluşturmak, ekoloji dostu alışkanlıklar geliştirmek istiyoruz.” dedi. 

Japon Kyoto Parkı’nda gerçekleştirilen proje toplantısına Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Türkiye Büyükelçiliği Ankara Kültür Ataşesi Yardımcısı Phaedra Gwyn, ABD Büyükelçiliği Mezun Programları Koordinatörü Ersin Dur, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, Proje Yürütücüsü ve Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Banu Öztürk Kurtaslan, Vesile Sağ Ergun Anaokulu ve Selçuk Üniversitesi İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu öğretmenleri, öğrencileri ve aileleri katıldı.

“ÇOCUKLARIMIZDA EKOLOJİ DOSTU ALIŞKANLIKLAR GELİŞTİRECEĞİZ”

Proje toplantısının açılış konuşmasını  yapan Projenin Yürütücüsü Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Banu Öztürk Kurtaslan, “Öncelikle bir çevresel eğitim projesi olan etkinliklerimizde Vesile Sağ Ergun Anaokulu ve misafir anaokulumuz Selçuk Üniversitesi İhsan Doğramacı Uygulama Anaokulu ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. 3 ay sürecek projede amacımız doğal çevre üzerindeki insan etkilerini ve ekosistemi çocuklarımızın yakından tanımasına ve anlamasına yardımcı olmaktır. Doğal çevrenin değeri hakkında çocuklarımızda pozitif algılar ve tutumlar oluşturmak, ekoloji dostu alışkanlıklar geliştirmek istiyoruz.” dedi.  

“BU BİLİNÇ KALICI KİŞİLİK ÖZELLİĞİNE DÖNÜŞECEK ”

Projenin çocukların doğaya duyarlılığı açısından çok önemli olduğunu söyleyen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Türkiye Büyükelçiliği Ankara Kültür Ataşesi Yardımcısı Phaedra Gwyn, “Öncelikle bu projenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum ve şükranlarımı sunuyorum. ABD Büyükelçiliği olarak başarılı Türk öğrencilerini Amerika’da eğitimini sağlayan Fulbright Programı ile Amerika’da eğitim fırsatı yakalayabilirler. 2013 yılında da büyükelçiliğimizin düzenlediği okul öncesi çocuklara doğa ve çevre bilinci kazandırmaya yönelik uygulanan projeyle erken yaşlarda doğaya sahip çıkma konusunda önemli projeler yapmaya başladık. Bu farkındalığın kazanılmasıyla doğaya sahip çıkan bireyler olacaklar. Çünkü daha sonra bu bilinç gelişerek kalıcı kişilik özelliklerine dönüşmektedir.” dedi.