Doğa Kolejinde 10 Kasım

Doğa Kolejinde 10 Kasım

Konya Doğa Kolejinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 81'inci yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümünde Başöğretmen ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konya Doğa Kolejinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle saygı, minnet ve özlemle anıldı. Okulda ilk tören okul yönetimi,, öğretmenler ve öğrenciler,  okul  bahçesinde bulunan Atatürk anıtına, Atatürk’ün çok sevdiği Kasımpatıları koymasıyla başladı. Daha sonra okul çok amaçlı salonunda gerçekleştirilen törene geçildi. Saygı duruşu ve hep birlikte okunan İstiklal marşı ile anma töreni başladı.

konya-doga-kolejinde-ataturk--(1).jpg

Konya Doğa Koleji Genel Müdürü Erdal Özkara” Atatürk idealleriyle, düşünceleriyle ve bize kazandırdıklarıyla 81 yıldır aramızdadır. Atatürk'ü anlamak, onun çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek, geleceğin Türkiye'sini ortaya çıkarmak ve genç nesillere onu tanıtmak, ideallerini gerçekleştirebilme bilincini aşılamak için, bizlere büyük görevler düşmektedir.

konya-doga-kolejinde-ataturk--(5).jpg

Onun çizgisinden sapmadan sürekli gelişen ve yenilenen bir Türkiye ortaya çıkarmak için onun ilkelerini kavratmak bir zorunluluktur. Bu ilkeler doğrultusunda hareket eden vatansever, dürüst, çalışkan ve hedefleri olan nesiller yetiştirmeliyiz. Atatürk bu vatan için yaptıklarıyla her zaman bir rol model olmuştur. O, tarihin tozlu sayfalarına hapsedilmeye çalışılan bir toplumu ayağa kaldırmış ve zafere olan inancını milletine de aşılamıştır. Atatürk'ü sevmek demek onun izinden yılmadan yürümek demektir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün şahsında, bu vatan uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi sevgi, saygı, minnetle anıyorum" diye konuştu.

konya-doga-kolejinde-ataturk--(7).jpg

Çok sayıda öğrenci velisinin katıldığı törende öğretmen ve öğrencilerin hazırladığı “Benim Adım Mustafa” isimli drama, Atamızında çok sevdiği Zeybek gösterileri ve Valsimizi ise Atamıza armağan ettik gösterisi ile anma töreni sona erdi.