Doğa kampına katılan Beyşehirli gençler döndü

Doğa kampına katılan Beyşehirli gençler döndü

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kırşehir’in Kaman ilçesindeki "Anadolu Kandilleri" isimli Hirfanlı doğa kampına katılan Beyşehirli 150 genç ilçeye döndü.

Beyşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır yaptığı yazılı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Her genç bir yürek, her yürek bir nefes, her nefes bir nefer" sloganı ile düzenlenen 'Anadolu Kandilleri' isimli doğa kampına Türkiye'de Tokat iliyle birlikte pilot bölge seçilen Beyşehir ilçesinden de 15-22 yaş arası gençleri Kırşehir'e gönderdiklerini" söyledi. 

100'ü erkek, 50’si genç kız olmak üzere Beyşehir'den buradaki Gençlik Hizmetleri ve İzcilik Eğitim Tesislerinde 4 gün süren kampa toplam 3 otobüs dolusu gencin katıldığını belirten Bayındır, şunları kaydetti:

"Gençlerimize buradaki kampta değerler eğitimi semineri, vatan, millet sevgisi ve kültürümüze ilişkin eğitimler aldılar, okçuluk, paintball ve benzeri değişik sportif etkinliklere katıldılar. Kampta gençlerimiz 'Anadolu Kandil' ateşini yakarak ilçemize dönüş yaptılar. Anadolu'nun bağrında ulaşılmadık yer bırakmadan gençlere bir soluk, bir ses olmaya adanmış bir dava uğruna gençlerimiz bu kampta buluşup, kaynaştılar.