"Doğa dostu" minikler kendi oyuncaklarını yapıyor

"Doğa dostu" minikler kendi oyuncaklarını yapıyor

Düzce'de ana sınıfı öğrencileri, çocuklara küçük yaşta hayvan ve doğa sevgisini kazandırmak amacıyla hazırlanan, Azerbaycan ve Polonya'dan çocukların da yer aldığı proje kapsamında atık malzemelerden oyuncak tasarlıyor- Ana sınıfı öğretmeni Cavidan Kiriş:

DÜZCE (AA) - TAYYİB HOŞBAŞ - Düzce'de ana sınıfı öğrencileri, çocuklara küçük yaşta hayvan ve doğa sevgisini kazandırmak amacıyla hazırlanan, Azerbaycan ve Polonya'dan da çocukların dahil olduğu proje kapsamında atık malzemelerden oyuncak üretiyor.

Düzce Gümüşpınar Mehmetçik İlkokulu'nda görevli ana sınıfı öğretmeni Cavidan Kiriş tarafından hazırlanan proje sayesinde, yurt içi ve yurt dışında 28 sınıfta, ana teması doğa ve hayvan sevgisi olan çeşitli çalışmalar yapılıyor.

Uygulamalı ve veli destekli yürütülen projede, çocuklar küçük yaşta doğa ve hayvan sevgisi öğrenirken, atık malzemelerden ürettikleri oyuncaklarla da geri dönüşüme katkı sağlıyor.

Evde bulunan atık malzemeleri okula getiren öğrenciler, bunlara istedikleri şekli vererek kendi oyuncaklarını tasarlıyor.

Havludan uçak, plastik şişeden araba, köpükten bebek gibi oyuncaklar üreten çocuklar, sokak hayvanları için de kulübe tasarlıyor.

- "Projeye veliler büyük destek verdi"

Ana sınıfı öğretmeni Cavidan Kiriş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğa ve hayvan sevgisinin çocuklarda pekiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Bunu sağlamak amacıyla uluslararası alanda okulların projelerini paylaştığı ve yardımlaştığı "eTwinning" platformu kapsamında proje geliştirildiğini aktaran Kiriş, "Polonya ve Azerbaycan da dahil olmak üzere 28 üyemiz var. Hep birlikte çocuklara doğa ve hayvan sevgisi kazandırmak için, yaparak ve yaşayarak öğrenecekleri çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Bunun yanında da her ay, 'web 2 araçları' denilen eğitimde teknoloji kullanımı konusunda bir aracı inceliyoruz. Bundan önce kuşlar ve diğer sokak hayvanları için beslenme ve barınma konusunda çalışma yaptık." diye konuştu.

Kiriş, projeye velilerin de büyük destek verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Çocuklara doğa ve hayvan sevgisini kazandırmayı amaçlıyoruz. Atık malzemeleri çöpe atmayarak ne şekilde tekrar kullanabiliriz diye düşündük. Velilerimizle bu malzemelerden yeni malzeme üretimini hayata geçirdik.

Benim bile düşünemediğim şeyler ortaya çıktı. Havlu, eldiven gibi çeşitli malzemelerden değişik oyuncaklar çıktı. Amacımız; hem doğayı ve hayvanları korumak hem de onlara karşı saygılı olmak. Çocukların; yaşam hakkının sadece bize ait olmadığının, canlılara karşı sorumluluğumuz olduğunun farkında olmalarını istiyoruz. Sorumluluk aldılar, amacımıza ulaştık. Onlar da ben de mutluyum. Ben de onlarla çok şey öğreniyorum."

Projeyi geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Kiriş, okulun bahçesinde "uygulama bahçesi" oluşturmayı planladıklarını kaydetti.

Kiriş, burada tarım yapacaklarını, domates, biber ve patlıcan ekeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :