DKMP’den 53 veteriner Konya Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni denetledi! İşte sonuçlar..

DKMP’den 53 veteriner Konya Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni denetledi! İşte sonuçlar..

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü, 53 veteriner hekimden oluşan heyetle Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde denetim yaptı. Bakımevindeki hayvanların yaşam koşullarında herhangi bir olumsuzluk görülmedi

Köpeğe eziyet olayının ardından gündemden düşürülmeyen Konya'daki Türkiye'ye örnek hayvan barınağında yeni bir gelişme yaşandı. Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 53 veterinerden oluşan bir heyetin yaptığı tetkik ve kapsamlı muayeneler sonucunda, tüm hayvanların sağlık durumlarının iyi olduğu tespit edildiği bildirildi.

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP), 53 veteriner hekimden oluşan heyetle Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne resmi kontrol ve denetim gerçekleştirdi.

RESMİ KONTROL VE DENETİM

Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden yapılan resmi açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Başkanlığında, ilgili kurum temsilcileri ve 53 veteriner hekimden oluşan bir heyetle 27 Kasım 2022 tarihinde Konya Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde resmi kontrol ve denetimde bulunulmuştur.

YAŞAM KOŞULLARINDA HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK

Hayvan Bakımevi'ndeki can dostlarımızın yaşam koşullarında herhangi bir olumsuzluk gözlenmemiştir. Rehabilitasyon süreci devam eden hayvanların ayrı bir bölümde tutulduğu saptanmıştır.

TÜM HAYVANLARIN SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Yapılan tetkik ve kapsamlı muayeneler sonucunda, tüm hayvanların sağlık durumlarının iyi olduğu tespit edilmiştir. 5199 Sayılı Kanun kapsamında Hayvan Bakımevlerinin denetimleri, Genel Müdürlüğümüzce titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Resim

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.