DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan:

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Gürdoğan:

"Fındık mamulleri üretimi yapan ve Türkiye ihracatına, istihdamına büyük katkıları olan, ödemiş oldukları vergilerle bulundukları bölgenin lideri konumunda bulunan firmaların, denetim otoriteleri tarafından doğruluğu teyit edilmeyen ve bilimsellikten uzak

TRABZON (AA) - Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, "Fındık mamulleri üretimi yapan ve Türkiye ihracatına, istihdamına büyük katkıları olan, ödemiş oldukları vergilerle bulundukları bölgenin lideri konumunda bulunan firmaların, denetim otoriteleri tarafından doğruluğu teyit edilmeyen ve bilimsellikten uzak mülahazalarla karalanmaları sonuçta ülkemize zarar vermektedir." ifadesini kullandı.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde kamuoyunda doğruluğu yasal kaynaklarca teyit edilmemiş bilgilerle ihracatçı firmaların karalanmaya çalışılmasının ihracatçının şevkini kırdığını belirtti.

Bu durumun, Türkiye'ye güvenerek milyarlarca dolarlık yatırım yapan global firmaları rahatsız ettiğini, yatırım yapmaktan caydırdığını savunan Gürdoğan, şöyle devam etti:

"Fındık mamulleri üretimi yapan ve Türkiye ihracatına, istihdamına büyük katkıları olan, ödemiş oldukları vergilerle bulundukları bölgenin lideri konumunda bulunan firmaların, denetim otoriteleri tarafından doğruluğu teyit edilmeyen ve bilimsellikten uzak mülahazalarla karalanmaları sonuçta ülkemize zarar vermektedir. Gerekli araştırmaları yapılmadan paylaşılan bilgiler bilimsellikle örtüşmemektedir. Ülkemizin en önemli ihraç ürünü olan fındığı işleyerek ülke ekonomisine kazandıran bu firmalarımıza yapılan haksızlık hiçbir kesime fayda sağlamamaktadır. Bu firmalarımızın en modern tesislerinde insan sağlığını en üst noktada tutarak, gerekli araştırmalarını ve üretim politikalarını bu hassasiyet içinde sürdüren ihracatçılarımıza yapılan haksızlık camiamızı üzmektedir."

Gürdoğan, kamuoyundan bu hassasiyetleri gözeterek Türkiye'ye büyük katkı sağlayan bu firmalara karşı daha hassas davranmalarını beklediklerini belirtti. Gürdoğan, "Unutulmamalıdır ki ülkemizin kalkınması, büyümesi bu firmalarımızın varlığı ile mümkün olabilmektedir. Bundan dolayı, değerli kamuoyunun bu bilimsellikten uzak haberlere itibar etmemelerini, devletimizin gerekli otoriteleri tarafından yapılacak bilgilendirmeler ışığında değerlendirmelerde bulunmalarını istirham etmekteyiz." değerlendirmesinde bulundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :