Dizi oyuncusunun kardeşini bıçaklayan sanığın yargılanması

Dizi oyuncusunun kardeşini bıçaklayan sanığın yargılanması

Eskişehir'de dizi oyuncusu Şeyma Korkmaz'ın kız kardeşi Tuba Korkmaz'ı yaraladığı öne sürülen sanık hakkında 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, dizi oyuncusu Şeyma Korkmaz'ın kız kardeşi Tuba Korkmaz'ı maket bıçağıyla yaraladığı iddia edilen sanığın 13 yıldan 20 yıla kadar hapsi istendi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanık Fatih Sağır (33) ve olayda ağır yaralanan Tuba Korkmaz ile taraf avukatları hazır bulundu.

Korkmaz'ın kız kardeşi dizi oyuncusu Şeyma Korkmaz ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de duruşmayı izleyici olarak takip etti.

Duruşmada, olaya ilişkin 6 tanığın dinlenmesinin ardından mütalaa veren savcı, sanığın 13 yıldan 20 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, tarafların mütalaaya karşı beyanda bulunması için duruşmayı erteledi.

Öte yandan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, duruşma öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddetin sadece kadınların değil tüm vatandaşların dayanışmasıyla önleneceğini söyledi.

Kadınları öldürmeye yönelik olaylarda ceza indirimi yapılmaması gerektiğini ifade eden Çakırözer, davanın takipçisi olacağını vurguladı.

Çakırözer'in konuşmasının ardından Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de açıklama yaptı.

- Olay

Eskişehir'de, 17 Haziran'da Vişnelik Mahallesi Park Sokak'ta, Tuğba Korkmaz'ı sanayi tipi maket bıçağıyla ağır yaralayan ve daha sonra aynı bıçakla kendisine zarar veren Fatih Sağır, Eskişehir Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından 20 Haziran'da sevk edildiği mahkemece tutuklanmıştı. Geçen duruşmada konuşan Tuba Korkmaz, daha önceden sevgilisi olan sanıkla aralarındaki ilişkiyi kıskançlık sebebiyle bitirmeye karar verdikten sonra şiddete maruz kaldığını açıklamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :