Diyetisyen İpek Özger, 'Dünya Alzheimer Farkındalık Günü' kapsamında yaşlılar ile buluştu

Diyetisyen İpek Özger, 'Dünya Alzheimer Farkındalık Günü' kapsamında yaşlılar ile buluştu

Diyetisyen İpek Ağaca Özger, 'Dünya Alzheimer Farkındalık Günü' kapsamında yaşlılar ve onların aileleri ile bir araya geldi.

Diyetisyen İpek Ağaca Özger, 'Dünya Alzheimer Farkındalık Günü' kapsamında Ihlamur Konağı Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi konukları ve onların aileleri ile bir araya geldi. Etkinliğe ev sahipliği yapan huzurevinin Genel Koordinatörü Ebru Korman açılış konuşmasında basın mensuplarına Ihlamur Konağı ve sağladıkları hizmetlerle ilgili bilgileri aktardı. Korman’ın ardından konuşmasını gerçekleştiren İpek Ağaca Özger ise ‘alzheimer için her gün farkındalık’ vurgusu yaparak katılımcılara sağlıklı bir yaşam için beslenme tüyoları verdi ve cevizin sağlık avantajlarını anlattı.

Kaliforniya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Dr. Lenore Arab önderliğinde ceviz tüketimi konusunda şimdiye kadar yapılan en geniş çaplı araştırmaya dayanarak Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger; “Her gün atıştırmalık olarak veya bir öğünün parçası olarak bir avuç ceviz yemek, bilişsel sağlığınızı güçlendirir; ayrıca Alzheimer hastalığının ilerlemesinin yavaşlatılması veya önlenmesi üzerinde faydalı etkileri olur” dedi.