Diyarbakırlı gazeteciler, Kocaeli'yi gezdi

Diyarbakırlı gazeteciler, Kocaeli'yi gezdi

TGF üyesi Diyarbakırlı gazeteciler, Kocaeli'de tarihi ve turistik yerleri ziyaret etti- TGF Genel Başkanı Karaca:- "Güneydoğu'daki meslektaşlarımız çok güç şartlarda hizmet veriyorlar. Biz de cemiyetimiz önderliğinde, oradaki arkadaşlarımızla hiç olmazsa

KOCAELİ (AA) - Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) üyesi Diyarbakırlı gazeteciler, Kocaeli'de tarihi ve turistik yerleri gezdi.

Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti'nin (KOGACE) davetlisi olarak şehre gelen Diyarbakırlı ulusal ve yerel basında çalışan 14 gazeteci, burada meslektaşlarıyla buluşarak, fikir alışverişinde bulundu.

Diyarbakır'da terör nedeniyle zor şartlarda görev yapan gazeteciler, 3 gün boyunca Kocaeli'nin tarihi ve turistik yerlerini gezerek, stres attı.

Gazeteciler, doğal güzellikleriyle ünlü Yuvacık'ta çeşitli sportif aktivitelere katıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Yılmaz Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon üyesi şehirlerdeki cemiyetlerle bu tür sosyal faaliyetler yaptıklarını belirterek, iki ayda bir, farklı bir ilde başkanlar konseyi toplantısı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Her ay mutlaka bir "Anadolu Buluşmaları" adı altında toplantılar yaptıklarını ifade eden Karaca, "Amacımız, hem meslektaşlarımızın sorunlarını tespit etmek, yerinde dinlemek hem de gittiğimiz illerde sosyal kültürel çalışmaları kamuoyuna duyurmak, o şehre destek olmaktır." diye konuştu.

Böyle bir organizasyon gerçekleştirdikleri için KOGACE'ye teşekkür eden Karaca, "Güneydoğu'daki meslektaşlarımız çok güç şartlarda hizmet veriyorlar. Biz de cemiyetimiz önderliğinde, oradaki arkadaşlarımızla hiç olmazsa burada buluşup, biraz moral bulmak maksadıyla etkinliklere katıldık. Kocaeli çok güzel ev sahipliği yapıyor. Bu tür faaliyetlerimiz devam edecek." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bütünlüğünün sağlanması yönünde federasyon olarak çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Karaca, terör olaylarının bir an önce sona ereceğine ve Türkiye'nin huzura kavuşacağına inandığını dile getirdi.

- "Doğusuyla batısıyla bir hamuruz"

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı Mehmet Veysi İpek de 14 gazeteciyle geldikleri Kocaeli'de çok güzel bir birliktelik sağladıklarını ifade etti.

Diyarbakır'da görev yapan gazetecilerin çoğunun Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinin yanı sıra Irak, Suriye gibi Ortadoğu'daki haberleri de takip ettiğini vurgulayan İpek, şunları kaydetti:

"3 yıllık barış ve çözüm sürecinin ardından yeniden çatışmaların başlaması bizi olumsuz etkiledi. Umuyoruz ki olayları içinde bulunduğumuz topluma doğru anlatalım. Bunu yaptığımız haberlerle anlatıyoruz. Türkiye'nin bin yıllık kardeşliği, bin yıllık birlik beraberliği var. Doğusuyla batısıyla, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Arap'ı, Çerkes'i ve Roman'ı ile hepimiz bir hamuruz, biz Anadoluyuz aslında. Bu kardeşliği pekiştirmek adına meslektaşlarımızla fikir alışverişinde bulunmak hem de bölgemizi, insanların orada hangi şartlarda yaşadığını anlatmak sıkıntılarını vurgulamak istedik."

Diyarbakır'da görev yapan 14 gazeteciden bazılarının fiziki ve silahlı saldırıya uğradığını, aylarca hastanelerde kaldığını anlatan İpek, "Çatışmaların arasında kalan var. Bir arkadaşımız Sur'da yaşıyor ve 6 aydır evine gidemiyor. Nusaybin'de evi yıkılan arkadaşlarımız var. Zor şartlarda görev yapıyorlar. Bu gönüllü bir meslek. Toplumlar arasında köprü kurmak, barışı huzuru ve diyaloğu geliştirmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

- "Gündemden uzaklaştırmak adına sportif aktiviteler yaptık"

KOGACE Başkanı ve TGF Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Gürol ise Diyarbakır'da terörden dolayı mağdur olan meslektaşları için endişe içinde olduklarını anlatarak, bu yüzden onları Kocaeli'ne davet edip, bir nebze de stresten uzak tutmak istediklerini dile getirdi.

Gürol, 20 gün önce Diyarbakır'da gazete ve televizyonlarda çalışan gazetecileri ziyaret ettiklerini, bölgedeki sorunları dinleyip, rapor haline getirdiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarımız, Darıca'daki Basın İlan Kurumu'na ait tesislerde konaklıyor. Bölgemizdeki gazetecilerle bir araya gediler. Sorumlarını aktardılar. Şehrimizdeki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldiler. Tarihi ve turistik yerleri gezdiler. Kentimizin önemli turizm merkezlerinden Yuvacık'ta doğa ile baş başa bir tur düzenledik. Burada gündemden uzaklaştırmak adına çeşitli sportif aktiviteler gerçekleştirdik."




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :