Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

Yargıda Birlik Derneği:

Yargıda Birlik Derneğinden yapılan açıklamada, gözyaşı ve acının dineceği, cennet vatanda barış ve huzurun daim olacağı aydınlık günlerin inşasının temelinde hukukun yer alması gerektiği, her türlü fırtınanın dineceği tek limanın hukuk olduğu belirtilerek, "Yeniden ve daima hukukun üstünlüğü idealinde birlik olan hakim ve savcılar bu anlayış ve inanç içerisinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin yanında ve adına hüküm kurdukları milletinin hizmetindedir" ifadesi kullanıldı.

Derneğin açıklamasında, son zamanlarda tekrar eden terör olaylarının ülke birliği ve dayanışmayı bozmaması, tam aksine güçlendirmesi gerektiği kaydedildi.

Türkiye'de her kesimin, tüm meslek birlikleri ve kurumların bunun sağlanması için canla başla çalışmasına ihtiyaç bulunduğu belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Teröre karşı verilecek en büyük mesaj, terörün karşısında birlik olmaktır. Terörün dini, dili, ırkı yoktur. Terörün amacı, can yakmak, korku, endişe, kaygı, güvensizlik hissi yaratarak nefret, kızgınlık ve öfke haliyle toplumun dengelerini bozmaktır. Hayatı normal akışından çıkartıp moralleri bozuk, birbirine ve geleceğine güveni sarsılan insanlar oluşturmak, birbirinden ayrıştırmaktır. Terörle mücadele ise zordur. Zira terör acımasızdır, kuralsızdır, bu yüzden kaybetmeye mahkum olan da terördür, zarar verir ama hiçbir zaman kazanamaz. Çünkü iradesi kendinde değildir, dışarıdan güdümlüdür. Amaç birlik, beraberliğe zarar vermek, büyüme ve ilerlemeyi durdurmaya çalışmaktır. Asil Türk milleti, binlerce yıllık tarihi boyunca daima birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmuş, tüm tehdit ve saldırılara karşı hep dimdik ayakta kalmayı başarmıştır. Ulusumuzu güçlü kılan, kahramanlıklarıyla ve dayanışmasıyla tarihte öne çıkaran, bu birlik ve beraberlik ruhudur."

Terörün belli bir hedefi olmadığı, sığ ve kör inancı dışındaki herkesi karşısına aldığı bildirilen açıklamada, "Terörün karşısında olanlar bu inancı yok etmek yönündeki azim ve gayretlerini birlik ve beraberlik ruhu üzerine inşa etmek zorundadır. Bizleri birlikteliğe sevk edecek tecrübemiz vardır. Hakim, savcı ve avukatlar, birlikteliğin sağlanmasında ayrı sorumluluklar üstlenmeli ve inisiyatif almalıdır. Birlik diyoruz, çünkü geleceğe birlikte yürüyoruz. Binlerce yıllık birlikteliğimiz, milli ve manevi nasihatimizdir bizim. Şimdi birbirimize sarılıp kenetlenmeli, acılarımızı paylaşmalı, hedeflerimize ulaşmak için çalışmalı, kendimizin ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkmalıyız" ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, sağduyu çağrısında bulunularak, terörün değil, ayrımcılığın ülkeyi böleceği vurgulandı.

Kardeşliğe, dostluğa olan inancın yitirilmemesi istenilen açıklamada, "Lanetlediğimiz terör olmalı, dil, din, ırk, mezhep değil. İnsanların ölmesi, insanlığın ölmesi demektir ve terör yüzünden kaybettiğimiz her şehidimiz, her masum insanımız için duyduğumuz acı, tuttuğumuz yas aynı ölçüdedir. Bu cümleden olarak gözyaşı ve acının dineceği, cennet vatanımızda barış ve huzurun daim olacağı aydınlık günlerin inşasının temelinde hukuk yer almalıdır. Zira her türlü fırtınanın dineceği tek liman hukuktur. Yeniden ve daima hukukun üstünlüğü idealinde birlik olan hakim ve savcılar bu anlayış ve inanç içerisinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerinin yanında ve adına hüküm kurdukları milletinin hizmetindedir" değerlendirmesinde bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı