Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

Diyarbakır'daki terör saldırısına tepkiler

Zonguldak Baro Başkanı Ertem:"Görev ve sorumlulukları dahilinde çalışan meslektaşlarımıza yönelik bu tür saldırıları kınıyorum"

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Baro Başkanı İbrahim Kerem Ertem, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği ve bir polis memurunun şehit olduğu terör saldırısına ilişkin, "Görev ve sorumlulukları dahilinde çalışan meslektaşlarımıza yönelik bu tür saldırıları kınıyorum" dedi.

Ertem, gazetecilere yaptığı açıklamada, her kesimin itibar ettiği değerli bir hukuk adamı olan Elçi'nin ölümünün herkesi derinden üzdüğünü söyledi.

Avukatlık kanununa göre baroların, baro başkanlarının ve yönetimlerinin insan haklarının gelişmesinin yanı sıra toplumsal huzur ve barış ortamının sağlanması için de faaliyetler yürüttüğünü belirten Ertem, Elçi'nin yaşamını yitirmesini üzüntüyle öğrendiklerini dile getirdi.

Yarın defnedilecek Elçi'nin cenaze törenine katılacaklarını ifade eden Ertem, şunları kaydetti:

"Derin bir üzüntü içerisindeyiz. Meslektaşlarımıza, hakimlere ve savcılarımıza zaman zaman saldırılar gerçekleştiriliyor. Meslektaşlarımıza yönelik bu saldırıları, mesleğini yapan kişilere yönelik saldırılar olarak da kabul edebiliriz. Görev ve sorumlulukları dahilinde çalışan bizlere ve meslektaşlarımıza yönelik bu tür saldırıları kınıyorum. Bundan sonra yine kanunların, hukukun ve toplumun bize yüklediği sorumluluklara, hak ve özgürlüklerin gelişmesine, yaygınlaşmasına ve güvenlik güçleriyle aralarında denge kurma misyonuna sıkı sıkı bağlı kalacağız. Bunun gelişmesi için çalışacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı