Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır Barosu Başkanı Elçi'nin öldürülmesi, İstiklal Caddesi'nde protesto edildi

İSTANBUL (AA) - Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin terör saldırısında hayatını kaybetmesi İstiklal Caddesi'nde protesto edildi.

Aralarında avukatların da bulunduğu bir grup, İstiklal Caddesi'ndeki İstanbul Barosu önünde bir araya gelerek Türkçe ve Kürtçe sloganlarla Galatasaray Meydanı'na ilerledi. 

Polis, Galatasaray Meydanı'nda yasa dışı slogan atılması üzerine, müdahale edileceğini bildirdi. Slogan atılması üzerine polis, TOMA, plastik mermi ve biber gazıyla grubu dağıttı. 

HDP milletvekilleri Pervin Buldan, Ertuğrul Kürkçü, Hüda Kaya, Filiz Kerestecioğlu, HDK Eş Sözcüsü Sebahat Tuncel, Akil İnsanlar Heyeti üyelerinden Celalettin Can'ın bulunduğu bir grup, polisle görüştü. Bu arada kalabalık yeniden Galatasaray Lisesi önünde toplandı.

Konuşmacılar, buraya getirilen hoparlörlerin takılı olduğu bir minibüsten kalabalığa seslendi.  

HDK Eş Sözcüsü ve HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Elçi'nin uzun süredir hedefte olduğunu savunarak, "Ancak bu kadar yakın, bu kadar çabuk, bu kadar hızlı bir biçimde hayatının hedef alınacağını düşünmemiştik. Yanılmışız. Selahattin Demirtaş'ın aracını kurşunlayanların Tahir Elçi'yi kurşunlamaktan caymayacaklarını düşünmeliydik. Bize açılmış savaşın hakiki bir savaş olduğunu, savaşın barış yanlılarını, demokrasi isteyenlere karşı olduğunu bilmeliydik" diye konuştu.

Açıklamaların ardından minibüsten, gruba basın açıklamasının sona erdiği yönünde duyuru yapıldı. Buna karşın bir grup meydandan ayrılmadı. Burada yasa dışı slogan atılması üzerine polis tekrar müdahale ederek grubu dağıttı. Bir polis helikopteri de havadan gelişmeleri takip etti. 

Müdahaleler sırasında 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı