Diyarbakır'daki terör operasyonu

Diyarbakır'daki terör operasyonu

Lice ve Hazro ilçelerinde 5 ton 65 kilogram esrar ile 786 bin kök kenevir ele geçirildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Lice ve Hazro ilçelerinde, PKK'lı teröristlere yönelik operasyonlarda 5 ton 65 kilogram esrar ve 786 bin kök kenevir ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, Lice ve Hazro'nun kırsal ve ormanlık alanlarında, terör örgütü PKK'nın finans kaynağı olan uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek ve imal edilen uyuşturucu ile uyuşturucu imalatında kullandıkları araç ve gereçleri ele geçirmek amacıyla, 22 Eylül'de başlayan "Bayrak-21 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Eser" operasyonunun devam ettiği bildirildi.

Operasyonda 786 bin kök kenevirin tespit edilerek yerinde imha edildiği, 3 ton 5 kilogram kubar esrar ile 2 ton 60 kilogram toz esrar bulunduğu kaydedilen açıklamada, kenevir ekimi ile uyuşturucu madde imalinde kullanılan çok sayıda muhtelif suç eşyasının ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda operasyonla ilgili adli işlemlere devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, bölücü terör örgütünün finans kaynaklarının yok edilmesi maksadıyla narko-terörizmle mücadeleye yönelik çalışmalar artan bir azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir." ifadeleri kullanıldı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :