Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır'daki sokağa çıkma yasağı

Dicle ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon nedeniyle 4 köyde uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyon nedeniyle 4 köyde ilan edilen sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Dicle ilçesi mülki sınırları içerisindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen terör örgütü PKK mensuplarını ve iş birlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede teröristler tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını, uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla operasyon düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince Kurşunlu, Taşağıl, Kırkpınar ve Kayıköy köyünde 21 Mayıs'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı kaydedildi. Açıklamada, vatandaşlara, can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :