Diyarbakır'daki polise silahlı saldırı

Diyarbakır'daki polise silahlı saldırı

Başbakan Yardımcısı Yılmaz: "Saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis ile bir vatandaş yaralandı"- "Bu saldırılarla halkımızı yıldırmaya çalışıyorlar, bu yolla belirli siyasi amaçlar elde etmek istiyorlar ama ne yaparlarsa yapsınlar, biz doğru bildiğimiz

DİYARBAKIR (AA) - Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da polise yönelik silahlı saldırıya ilişkin, "Saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis ile bir vatandaş yaralandı" dedi.

Diyarbakır'da bulunan Yılmaz, valilikte gazetecilere yaptığı açıklamada, Silvan ilçesindeki bombalı saldırıda bir çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

Merkez Kayapınar ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca trafik aracına yönelik bir saldırı gerçekleştirdiğini belirten Yılmaz, daha öncede Diyarbakır'da trafik ekibine silahlı saldırı yapıldığını anımsattı.

"Saldırıda bir polis şehit oldu, bir polis ile bir vatandaş yaralandı. Bize ilk gelen bilgiler bu şekilde. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün emniyet camiamıza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza şifalar diliyorum" ifadelerini kullanan Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bunlar lanetlenmesi gereken saldırılar. Trafik polisine yapılan bu saldırı aslında halka hizmet etmeye çalışan kamu görevlilerinin görevlerini yapmalarını engellemek, hayatın bütün alanlarında halkın huzurunu kaçırmak için yapılan eylemlerdir. Diyarbakır halkına yapılmış eylemlerdir. En sert şekilde bunları kınıyoruz ve lanetliyoruz. İnşallah saldırganlar en kısa zamanda yakalanır. Güvenlik güçlerimiz bu konuda ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Olay henüz çok sıcak tabi.  Biz de gelecek haberleri bekliyoruz."

Trafik ekiplerine yönelik saldırıların hizmetleri aksatmak ve huzuru bozmak için gerçekleştirildiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle dedi:

"Bütün bu yönleriyle baktığımızda aslında halka yapılan saldırılardır. Bu saldırılarla halkımızı yıldırmaya çalışıyorlar, bu yolla belirli siyasi amaçlar elde etmek istiyorlara ma ne yaparlarsa yapsınlar, biz doğru bildiğimiz yoldan en küçük bir şekilde de sapmayacağız. Bir taraftan terörle kararlı ve etkili bir şeklide top yükün mücadele ederken, bir taraftan da demokrasimizin gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz."

- "Hepimizin tepki göstermesi gerekiyor"

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, insana saldıran bu zihniyete kaşı topyekun bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de tartışılmayacak, demokratik olarak ele alınmayacak hiçbir konunun bulunmadığı işaret eden Yılmaz,  görüşü ve siyasi yaklaşımı ne olursa olsun herkesin bu saldırılara karşı çıkıp, lanetlemesi gerektiğini kaydetti.

- "El birliğiyle toplum olarak terörle mücadele etmeliyiz"

Diyarbakır'daki herkese çağrıda bulunan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu terörü hep birlikte lanetleyelim ve dışlayalım. Topyekün teröre karşı bir duruş sergilemediğimiz sürece maalesef terör kendine bir zemin bulmaya devam edecektir. El birliğiyle toplum olarak terörle mücadele etmeliyiz. Bu bir virüs gibi toplumun içine giren ve her şeye zarar veren bir hadisedir. Bunu uzun yıllardır yaşıyor bu bölgemiz ve en büyük bedeli de aslında bu bölgede yaşayan insanlar ödüyor."

"Toplum olarak bunu lanetlemek durumdayız. Elimizle mümkünse düzeltmeliyiz, düzeltemiyorsak sözlerimizle bu teröre karşı durmalıyız" ifadesini kullanan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Onu da yapmıyorsak en azından bu eylemlere karşı içimizden bir tavır geliştirmeliyiz. Tefekkür etmeliyiz. Toplum olarak on yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Bu soruna karşı topyekun bir duruş gerçekleştirip, böyle yapanları toplumsal olarak da cezalandırmadığımız sürece maalesef kendilerince bir zemin bulmuş oluyorlar. Dolayısıyla her bakımdan uzun soluklu bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz."

- Olayda kullanılan araç ve silah ele geçirildi

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ise  saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensuplarının olayda kullandığı araç ile bir silahın ele geçirildiğini belirterek, faillerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı