Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu

Operasyonda 164 kilogram esrar ele geçirildi

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 164 kilogram esrar ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve Dicle-Döğer Jandarma Karakol Komutanlığınca uyuşturucu ile mücadele kapsamında yol kontrol ve arama faaliyeti icra edildiği bildirildi.

Dicle-Hani yolu Şehit Aziz Sağlam mevkisinde yol kontrol ve arama faaliyetinin icra edildiği belirtilen açıklamada, Hani istikametinden gelen ticari aracın tüm uyarılara rağmen durmadığı ve takip sonucu Dicle ilçesi girişinde yakalandığı ifade edildi.

Araçta, kurumuş kenevir bitkisine ait parçaların bulunması üzerine yakalanan şüphelilerle yapılan görüşme sonucunda Dicle-Hani ilçeleri arasında kalan bir bölgede bulunan dere yatağına uyuşturucu bıraktıklarını bildirdikleri kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelilerle olay yerine gidildi. Bahse konu yerde yapılan aramada siyah poşetlerde otların arasına saklanmış 164 kilogram kubar esrar ele geçirilmiştir. Cumhuriyet savcılığının talimatıyla ele geçirilen uyuşturucuya el konulmuş, yakalanan 2 şüpheli hakkında adli işlemlere başlanılmıştır."

Açıklamada, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :