Diyarbakır'da toplu açılış töreni

Diyarbakır'da toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (3)- "Niçin Diyarbakır turizmde patlama yapmasın, neden? Terör olursa buraya ajan teröristler gelir, turist gelmez. Ajan teröristler buraya geliyor mu? Gelirler. Onların işi gücü karıştırmak. Onlar mikserdir mikser ama terör mikseri

DİYARBAKIR (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Niçin Diyarbakır turizmde patlama yapmasın, neden? Terör olursa buraya ajan teröristler gelir, turist gelmez. Ajan teröristler buraya geliyor mu? Gelirler. Onların işi gücü karıştırmak. Onlar mikserdir mikser ama terör mikseri." dedi.

Erdoğan, Diyarbakır'da Valilik önünde düzenlenen toplu açılış törenine katılarak vatandaşlara hitap etti.

Bugün gençlerin parlamentoya girmesini istemeyenlerin, daha önce "18 yaşında olanların parlamentoya girmesi" için teklif verdiklerini, şimdi ise kendi tekliflerine ters düştüklerini belirten Erdoğan, "Bunlar akşam başka, sabah başka." dedi.

Türkiye'de, AK Parti iktidarı öncesinde 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yola 19 bin kilometre yol ilave ettiklerini, hızlı tren hatları kurduklarını aktaran Erdoğan, otoyollarla, köprülerle Türkiye'de ulaşım devrimini gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'ın Ergani ve Bismil ilçelerine bu yıl içinde, Silvan ve Çermik ilçelerine ise gelecek yıl doğalgaz geleceği müjdesini verdi.

Hükümetin yaptığı doğalgaz isale hatlarını PKK terör örgütü mensuplarının bombaladığına işaret eden Erdoğan, "Bunlar hain, bunlar alçak, bunlar benim Kürt kardeşlerimi sevmiyor. Bunlar benim Kürt kardeşlerimin asla temsilcisi olamaz. Her şey yalan. Sormak lazım 'Siz burada belediyeler elinizdeydi de ne yaptınız?" ifadelerini kullandı.

- "İş bilenin kılıç kuşananın"

Yasal yollardan atanan yeni belediye başkanları sonrası her yerin değiştiğini söyleyen Erdoğan, "İş bilenin kılıç kuşananın. Bu iş aşk meselesidir, dertli olmak gerek. 'Aşk ile koşan yorulmaz'. Bunu böyle biliniz, şimdiden hayırlı olsun." dedi.

Diyarbakır'ı şanına yakışan bir stadyuma kavuşturmak istediklerini dile getiren Erdoğan, inşaatı devam eden stadyumun Ağustos ayında hizmete gireceğini aktardı.

Erdoğan, GAP'ın en önemli sulama projelerinin Diyarbakır'da olduğunu vurgulayarak, 2019'a kadar 1 milyon hektar alanı sulamaya açacak baraj ve tesislerin inşasının hızla sürdüğünü kaydetti.

Toplu konutta bugüne kadar ülke genelinde 762 bin konutu, sosyal tesisleri, alt yapısıyla tamamlayıp vatandaşlara teslim ettiklerini belirten Erdoğan, Diyarbakır'da teslim edilen konut sayısının ise 11 bine ulaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2015'teki çukur eylemlerinde yıkılan evleri ve iş yerlerini ayağa kaldırdıklarını anımsatarak, Suriçi'ni Diyarbakır'a ve Türkiye'ye yakışır bir yer haline getirmek istediklerini, bölgede çok fazla tarihi eser olduğu için çalışmaların hassas ve yavaş ilerlediğini aktardı.

Buna rağmen şu ana kadar 3 bin 695 bağımsız birimin yıkımı ve enkaz kaldırma işlemlerinin tamamlandığının, bölgenin alt yapısının baştan sona yenilendiğinin altını çizen Erdoğan, sokaklar ve dükkanlar dahil her şeyin tümüyle elden geçirildiğini ifade etti.

- "Suriçi'ne 2 bin Diyarbakır evi yapacağız"

Erdoğan, "Suriçi'ne ilk etapta 44, toplamda 2 bin Diyarbakır evi yapıp turizm sektörünün hizmetine sunacağız. Niçin Diyarbakır turizmde patlama yapmasın, neden? Terör olursa buraya ajan teröristler gelir, turist gelmez. Ajan teröristler buraya geliyor mu? Gelirler. Onların işi, gücü karıştırmak. Onlar mikserdir mikser ama terör mikseri." diye konuştu.

Cazibe Merkezleri Programları kapsamında Diyarbakır'da 6 milyar 200 milyon liralık yatırımla, 37 bin 300 kişilik istihdam hedeflediklerine dikkati çeken Erdoğan, Diyarbakır'ın ihracatı ve ithalatıyla Türkiye'nin 65'inci şehri olduğunu kaydetti.

Diyarbakır'ın ilk 15 içinde yer alması gerektiğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bunun yolu nedir? Bunun yolu istikrar ve güvendir. Terörün olduğu yerde istikrar olur mu? Terörün olduğu yerde güven olur mu? Huzurun ve istikrarın olmadığı yerde hiçbir şey olmaz. Kimse gelip terörün, kavganın eksik olmadığı bir yere yatırım yapmaz, yatırım olmayınca da istihdam olmaz, iş olmaz, aş olmaz. Bölücü terör örgütü, ülkemizin ve milletimizin huzurunun baş düşmanıdır. Adeta parasını verenin dilediği gibi kullandığı bu kiralık katiller şebekesinden ülkemizi ve Kürt kardeşlerimizi kurtarmakta kararlıyız. Hak, hukuk, adalet tanımayan zalimlere karşı mücadelemizin bedelini tehditlerle, kumpaslarla hatta darbe teşebbüsleriyle ödeme pahasına nasıl verdiğimizin en yakın şahidi sizlersiniz. Bugün de bedeli ne olursa olsun Kürt kardeşlerimizi bölücü terör örgütünün zulmünden kurtarmaya söz veriyoruz."

(Sürecek)


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :