Diyarbakır'da Tahir Elçi anıldı

Diyarbakır'da Tahir Elçi anıldı

Sur ilçesinde 2 yıl önce 2 polisin şehit olduğu terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden eski Diyarbakır Baro Başkanı Elçi, saldırıya uğradığı yerde ve mezarı başında anıldı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 polisin şehit düştüğü terör saldırısında hayatını kaybeden eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, ölümünün ikinci yılında törenle anıldı.

Elçi'nin hayatını kaybettiği terör saldırısının gerçekleştirildiği Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu Yenikapı Sokak'ta düzenlenen törende, terör olaylarında zarar gören Dört Ayaklı Minare'ye dikkati çekmek amacıyla Elçi'nin yaptığı basın açıklaması hoparlörden dinletildi.

Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen yaptığı açıklamada, Tahir Elçi dosyasının sıradan bir soruşturma dosyası haline dönüştürüldüğünü savundu.

"Elçi suikastının tüm yönleriyle aydınlatılması, güçlü, etkin bir kamu iradesi ve hükümet desteğinin ortaya konulması ile mümkün olacaktır. Bu beklenti, talep ve temennimizde haklıyız." diyen Özmen, Elçi'nin baro başkanı, hukukçu ve insan hakları savunucusu olduğunu dile getirdi.

Özmen, şunları kaydetti:

"Diyarbakır Barosu üyeleri olarak ömrünü ağır insan hakları ihlalleriyle mücadeleye adayan, son nefesinde bile şiddete karşı barış ve demokrasiyi savunan ebedi başkanımızın aramızdan alınışının ikinci yılında kendisini bir kez daha saygıyla anıyoruz. Bu düşünceyle barış, demokrasi, özgürlük ve insan hakları mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz."

Açıklamanın ardından Dört Ayaklı Minare'nin bulunduğu sokağa karanfil bırakıldı.

- Elçi mezarı başında anıldı

Anma etkinlikleri kapsamında daha sonra merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı'nda düzenlenen törende Elçi'nin mezarı başında mevlit okundu, dua edildi, mezara karanfil bırakıldı.

Anma etkinliğine, Elçi'nin eşi Türkan Elçi, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP milletvekilleri Osman Baydemir, Meral Danış Beştaş, Ertuğrul Kürkçü, Ahmet Yıldırım, bölge baro başkanları, baroya üye avukatlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır Barosu tarafından terör olaylarında zarar gören Dört Ayaklı Minare'ye dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması düzenlenmiş, açıklamanın ardından teröristlerin saldırısı sonucu polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Cengiz Erdur şehit olmuş, çıkan olaylarda Tahir Elçi hayatını kaybetmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :