Diyarbakır'da polis adaylarının mezuniyet sevinci

Diyarbakır'da polis adaylarının mezuniyet sevinci

Ali Gaffar Okkan Polis Eğitim Merkezi'de eğitimlerini tamamlayan 560 polis adayı mezuniyet sevinci yaşadı- Vali Güzeloğlu:- "Türk polisinin güçlü, gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye'nin güvencesi olduğunu biliyoruz"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Ali Gaffar Okkan Polis Eğitim Merkezi'nden (POMEM) mezun olan 560 polis adayı için tören düzenlendi.

POMEM 75. Yıl Spor Salonu'nda 20. dönem mezunları için düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, polis adaylarını göreve başlayacak olmaları nedeniyle kutladı, onları yetiştiren anne ve babalarına millet olarak teşekkür ettiklerini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin dik ve onurlu duruşla ilelebet payidar olacağını, sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağını, her gün emin ve kararlı adımlarla kutlu geleceğe ilerleyeceğini belirten Güzeloğlu, emniyet teşkilatına katılan genç polislerin de bu inancı en açık şekilde teyit ettiğini dile getirdi.

Güzeloğlu, polislerin edecekleri yeminle Cumhuriyeti geleceğe taşıyacak en önemli güvencelerden biri olacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Emniyet teşkilatı sınır aşan suçlar ve terörizm başta olmak üzere her alanda örnek gösterilen bir başarı sergiliyor. Türk polisinin güçlü, gelişmiş ve kalkınmış bir Türkiye'nin güvencesi olduğunu biliyoruz. Başta cumhuriyetimizi korumak, değerlerini yaşatmak olmak üzere, can ve mal emniyetini temin ve tesis etmek, milletin her anında yanında olmak, onları kucaklamak, devletin şefkat ve merhamet eli olmak Türk polisinin şiarıdır. Sizler gerek üniversitelerde aldınız eğitimle gerekse bu kutlu yuvanın içerisinde aldığınız eğitimle bunun en güzel göstergesi olacak, vatandaşa uzanan sevgi, merhamet ve devletin gülen yüzü olacaksınız."

POMEM Müdürü Fikret Yücel de farklı bölümlerden mezun olan gençlerin merkezde silah bilgisi, müdahale yöntemleri, meslek mevzuatı gibi mesleklerinde ihtiyaç duyacağı eğitimleri başarıyla tamamladıklarını söyledi.

15 Temmuz darbe girişiminin, polislerin dik duruşu ve vatan sevgisi sayesinde bir daha yaşanmayacağına inancının tam olduğunu belirten Yücel, "Hepinizin birer Gaffar Okan olarak vatanımıza ve milletimize hizmet edeceğinize inanıyorum." dedi.

Yücel, "Terör örgütlerinin egemenliğimize el uzatmasına, birlik ve beraberliğimizi bozmasına asla izin vermeyeceksiniz. Din, dil, ırk, mezhep ve cinsiyet ayrımı gözetmeden halka şefkatle, suç ve suçlulara karşı ise cesaretle yaklaşın. Unutmayın ki taklit edilemeyen tek şey cesarettir. Bu da sizin asil duruşunuzda fazlasıyla mevcuttur." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 20. dönem birincisi Mehmet Doğukan Kaynak, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Okulu dereceyle bitiren ilk 10 öğrenciye protokol üyelerince diplomaları ve hediyeleri takdim edildi.

Merkezden mezun olan 560 polis adayı yemin etti.

Tören, diplomalarını alan öğrencilerin keplerini havaya atmasının ardından sona erdi.

Törenin ardından aileleriyle kucaklaşan öğrenciler, mezuniyet sevinci yaşadı.

Törene, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Başsavcı Kamil Erkut Güre, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Koç, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Kadircan Kottaş, 16. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar ve Emniyet personeli katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :