Diyarbakır’da merkezli 6 ilde uyuşturucu operasyonu: 24 gözaltı

Diyarbakır’da merkezli 6 ilde uyuşturucu operasyonu: 24 gözaltı

Diyarbakır merkezli 6 ilde uyuşturucu tacirlerine yönelik hava destekli şafak operasyonunda 24 kişi gözaltına alındı, 205 kilogram esrar ele geçirildi.


Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 5 Nisan ve 17 Haziran tarihleri arasında yaptıkları ve 2 ton 844 kilo esrar ele geçirdikleri operasyonlarda yakalanan 19 kişiden alınan ifadeler ile yapılan çalışmalar doğrultusunda, uyuşturucu temini, nakli ve pazarlaması yapan 44 şüphelinin Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Konya, Gaziantep ve Mersin’deki adreslerine sabah saatlerinde hava destekli şafak operasyonu gerçekleştirildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Asayiş ve Özel Harekat Şube Müdürlükleri ile Kocaköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 15 şahıs Diyarbakır il merkezi ve ilçelerinde, 4 şahıs Batman’da, 2 şahıs Şanlıurfa’da, 1 şahıs Gaziantep’te, 2 şahısta Konya’da olmak üzere 24 kişi gözaltına alındı.
Operasyonda Sur ilçesinde bağlı Gökçen köyünde yapılan arazi çalışmasında 55 kilogram kubar esrar, 2 pompalı tüfek, 1 tabanca ele geçirildi. Çınar ilçesinde ise daralı 150 kilogram kubar esrar ele geçirildi.