Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" Etkinliği

Diyarbakır'da "Kutlu Doğum Haftası" Etkinliği

Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Eşsiz Önder Hazreti Muhammed" adıyla düzenlenen etkinliğin yapılacağı Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda vatandaşlar toplanmaya başladı- Kentin değişik yerlerinden gönüllü vatandaşların araçlarıyla gelen vatandaşlar,

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da, "Kutlu Doğum Haftası" etkinliğinin yapılacağı merkez Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda vatandaşlar toplanmaya başladı. 

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber Sevdalıları Platformunca, "Eşsiz Önder Hazreti Muhammed" adıyla gerçekleştirilen etkinliğe katılmak için Diyarbakır'ın yanı sıra yurt dışından ve farklı şehirlerden gelenler, gönüllü vatandaşların araçlarıyla parka ücretsiz taşınıyor.

Vatandaşlar 3 polis noktasında üst aramasından geçirildikten sonra alana alınıyor. Alandaki koordinasyon platform tarafından görevlendirilen 2 bin kişi tarafından sağlanıyor.

Tekbirler ve salavat eşliğinde, "Hepimiz Yasin Börü'yüz" sloganıyla alana gelen bazı vatandaşların, DAEŞ bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde hayatını kaybeden Yasin Börü'nün fotoğrafının yer aldığı tişört giydiği görüldü.

Platformda, "Anamız babamız sana feda olsun Ya Resulallah" ve "Peygamber sevdalısı şehitlerimizi unutmadık, unutmayacağız" yazılı Türkçe ve Kürtçe hazırlanan pankartta 6-7 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarının fotoğrafları yer alıyor.

Alanda ayrıca Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Zazaca, "Kutlu Doğum Etkinliğine Hoşgeldiniz" yazılı afişler bulunuyor.

Belirlenen alana yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek, içecek, flama satışı yapıyor. Ayrıca Peygamber Sevdalıları Platformunca geliri platforma bağışlanmak üzere yiyecek ve içeceklerin satışa sunulduğu kermes açıldı.

Alanda rahatça ulaşılabilecek noktalara kayıp çocuklar için bir çadır ile çok sayıda gönüllü doktor, hemşire ve sağlık görevlisi ile bir ambulansın görev yapacağı sağlık çadırları kuruldu.

Platformu göremeyen vatandaşlar için alanın bazı bölümlerine ekran ve ses sistemleri kuruldu, iletişimin kesintisiz sağlanması için seyyar baz istasyonları yerleştirildi.

Bazı ailelerin evlerinden getirdikleri malzemelerle piknik yaptığı alanda vatandaşlar seslendirilen Kürtçe ve Türkçe ilahiler eşliğinde etkinliğin başlamasını bekliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı