Diyarbakır'da kadın ve gençler iş sahibi olacak

Diyarbakır'da kadın ve gençler iş sahibi olacak

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce hayata geçirilen "İşte Anne", "İşe İlk Adım" ve "İş'te Gelecek" projeleri ile kadın ve gençler işe kavuşacak- İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç:- "İşverenlere, gençlerimize ve annelerimize çağrımız bu projeleri yakından takip

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünce, "İşte Anne", "İşe İlk Adım" ve "İş'te Gelecek" projeleri hayata geçirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "100 Günlük Eylem Planı" kapsamında Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğünce mesleki eğitim kursları ve iş başı eğitim programları düzenlenecek.

İŞKUR İl Müdürü İsmail Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, İŞKUR olarak "İşe İlk Adım Projesi" ile üniversite mezunu 18-29 yaş aralığındaki gençlerin 6 aya kadar işbaşı eğitim programına alarak mesleki deneyim kazanmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Eğitimin ardından gençler için işverenlere 6 aya kadar net asgari ücretin yüzde 50'si tutarında destek vereceklerini belirten Koç, şöyle devam etti:

"Bu süreden sonra işveren tarafından kişinin 12 ay daha istihdam edileceğine dair taahhüt verilmesi halinde, net asgari ücretin yüzde 25’i tutarında ücret desteği bir yıl boyunca karşılanmaya devam edecek. Böylece, üniversite mezunu gençlerin 6 aya kadar sürecek işbaşı eğitim programından sonra en az 1,5 yıl daha istihdamda kalmalarını sağlamış olacağız. Bu projelerimiz sayesinde, işverenlerimize ücret desteği sağlamış olacağız."

Koç, "İşte Anne" projesi ile 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve çalışmak isteyen kadınları, mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendireceklerini ifade etti.

- "Aylık 400 lira bakım desteğinden de yararlanabilecek"

Projeden yararlanan kadınlara, kursa veya programa devam ettiği günler için günlük 70 lira ödeyeceklerini dile getiren Koç, şöyle konuştu:

"Program süresince katılımcılar adına iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primleri İŞKUR tarafından karşılanarak katılımcıların sağlık hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayacağız. Bununla birlikte, sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen mesleki eğitim kurslarına ve imalat sektöründeki mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan ve 2-5 yaş arasındaki çocuğu kreşe veya gündüz bakımevine devam eden kadınlar, kurs veya program süresince aylık 400 lira bakım desteğinden de yararlanabilecek. İşverenlere, gençlerimize ve çalışan annelerimize çağrımız bu projeleri yakından takip etmeleridir."

Koç, projelerden yararlanmak isteyen vatandaşların Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine başvurabileceğini sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :