Diyarbakır'da "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Grup Finalleri"

Diyarbakır'da "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Grup Finalleri"

Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen yarışmaların Güneydoğu Anadolu Bölge finalleri Diyarbakır'da başladı- Etkinlikler ve Sosyal Faaliyet Daire Başkanı Halil İbrahim Demir:- "Türkiye'de 38 gençlik kampı ve 300'e yakın gençlik merkeziyle kardeşlik iklim

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da Gençlik ve Spor Bakanlığınca düzenlenen, "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Grup Finalleri" başladı.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kültür ve Kongre Merkezi konferans salonunda gerçekleştirilen Güneydoğu Anadolu Bölge finallerinde gençler arası bilgi yarışması yapıldı.

Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Batman, Siirt, Kilis ve Adıyaman'dan lise ve üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışmada katılımcılara genel kültür, sayısal mantık, vatandaşlık, anayasa, tarih, coğrafya, güncel konular, görsel sanatlar, müzik ve spor kültürü alanında 10 soru yöneltildi.

Yarışmanın liseler arasında gerçekleştirilen etabında Şanlıurfa'dan gelen öğrenciler birinci oldu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Etkinlikler ve Sosyal Faaliyet Daire Başkanı Halil İbrahim Demir, yaptığı açıklamada, Bakanlık olarak imza attıkları tüm projelerde ana etken olarak gençlerin performansını göstermeye çalıştıklarını söyledi.

"Türkiye'de 38 gençlik kampı ve 300'e yakın gençlik merkeziyle kardeşlik iklimi oluşturmaya çalışıyoruz. Bu gençlik merkezlerini ve kampları devletimiz sizler için yaptı. Buraları sizler güzelleştirin ve renklendirin." diyen Demir, buraların gençlerin olması halinde anlamlı olduğunu, aksi takdirde hiçbir kıymeti olmayacağını ifade etti.

Demir, "Bir barajı akarsuların doldurup beslemesi gibi gençlik merkezleri ve spor tesislerimizi de sizler besleyeceksiniz. Oralarda aktivite ve faaliyetler gerçekleştireceksiniz. Bizler de o alanları sizlere açacağız. Ellerimiz sızlarcasına sizleri alkışlayacağız." diye konuştu.

Programın öğleden sonraki bölümünde bölge illerinden üniversite öğrencilerinin katıldığı yarışma gerçekleştirilecek.

Programa, bölge illerinden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Grup finalleri 20 Nisan'da "Türk Müziği", 21 Nisan'da "Şiir Okuma", 22 Nisan'da da "Tiyatro" yarışmalarıyla devam edecek.


Diyarbakır'da "Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları Grup Finalleri"

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :