Diyarbakır'da askerin şehit edilmesi

Diyarbakır'da askerin şehit edilmesi

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu:

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun Diyarbakır'da silahlı saldırı sonucu şehit edilmesini kınadı.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, son dönemde sahnelenen oyunların ülkenin huzur ortamını ve Ortadoğu barışını hedef aldığını belirterek bunların üstesinden gelebilecek kudrette olan milletin engin sağduyusuyla, birlik ve beraberliğini bozacak oyunlara gelmeyeceğini ifade etti. 

"Devletimize düşen ise şiddet ortamı çabalarını bertaraf etmek, milletin buna dair kaygılarını gidermek, gereken tedbirleri gecikmeksizin almaktır" görüşünü dile getiren Gündoğdu, demokratik toplumlar için vazgeçilmez olan güvenlik-özgürlük dengesinin mutlaka korunması, şiddet olaylarına yönelik müdahalelerin demokratik devlet ilkeleri doğrultusunda, hukuk devletinin varlığına halel getirilmeyecek şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin normalleşmesini sabote etmeye yönelik eylemlere ve hainlere karşı tüm demokratik güçlerin ve sivil oluşumların da tavır alması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, şöyle devam etti:

"Terör, zulümdür ve kimden, nereden gelirse gelsin kınanmalıdır. Çözüm sürecinin, bütün bireylerin eşit yurttaş sıfatını kazanacağı bir siyasal sistemin ve demokratik düzenin bihakkın tesisinde en önemli aşamalardan biri olduğu açıktır. Sürecin öncelikli hedeflerinden birisi bütün ülkeyi ve bütün milletimizi etkileyen terör sorununu sona erdirmek kaynaklıdır."

Çözümün ön şartlarından birinin eylemsizlik olduğuna işaret eden Gündoğdu, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecinin muhatabı olan bütün siyasi aktörler, kurumlar ve STK'lar yaşama ve eğitim hakkı başta olmak üzere temel hak ve özgürlüklerin ihlaliyle sonuçlanacak söylem ve eylemlerden hassasiyetle kaçınmalıdır. Çözüm süreci, Türk ile Kürt'ün, Kürt ile Çerkez'in, Laz ile Abhaz'ın ayırım olmaksızın eşit haklara, eşit imkan ve fırsatlara sahip olmasını amaçlamaktadır. Durum ve beklenti bu yönde iken 'daha eşit Kürt' veya 'daha üstün Kürt' anlayışını dayatma aracı işlevi gören eylem çağrıları, sokak eylemleri ve terör eylemleri, çözüm süreci üzerinden tolere edilebilir faaliyetler olarak görülemez, görülmemelidir. Bu noktada, ideolojisi, inancı, fikri, mensubiyeti yönüyle ayrım olmaksızın bütün kişi ve kurumlar çözüm sürecini sabote etmeye dönük dili, çağrıyı ve tutumu terk etmelidir. Diyarbakır'da ailesiyle birlikte pazar alışverişi yaptığı esnada Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun şehit edilmesini kınıyor, şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyoruz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı