Diyarbakır'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

Diyarbakır'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği

KADEM İl Temsilciliğince düzenlenen etkinlikte, çiftçi, muhtar, engelli sporcu ve şehit yakını kadınlar bir araya geldi- KADEM İl Temsilcisi Vuran:- "Kadın sorunlarını ele almak ve kadınları kötülüklerden korumak için uygun politikalar üretmek istiyoruz"

DİYARBAKIR (AA) - Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Diyarbakır İl Temsilcisi Özlem Vuran, "Kadın sorunlarını ele almak ve kadınları kötülüklerden korumak için uygun politikalar üretmek istiyoruz." dedi.

KADEM İl Temsilciliğince, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, çiftçi, muhtar, engelli sporcu ve şehit yakınları gibi toplumun çeşitli kesimlerinden ve sektörlerden kadınlar bir araya geldi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehitler için okunan dualarla devam etti. Etkinlikte Diyarbakırlı şair Nesrin Erdoğmuş'un Sezai Karakoç'un ve kendi şiirlerini okudu.

Etkinlikte konuşan KADEM İl Temsilcisi Özlem Vuran, süreç içerisinde kadınların toplumsal hayatına katılımı için güzel projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

Kadın meselelerini devletle el ele tartışabileceği platformlara ihtiyaç olduğunu gören ve kadın haklarına insan hakları açısından bakılması gerektiğini düşünen bir dernek olduklarını anlatan Vuran, derneğin 30 ilde temsilciliği bulunduğunu belirtti.

- "Her alanda kadınlara ihtiyaç vardır"

Vuran, toplumun her kesiminden kadınları bir araya getirmeyi amaç edindiklerini dile getirerek tek tip kadın modeli istemediklerini ifade etti. Demokrasinin olmadığı bir toplumda kalkınma ve ilerlemeden bahsedilemeyeceğine işaret eden Vuran, demokrasinin geliştirilmesi için kadınlara ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Vuran, şöyle konuştu:

"Sorunların çözümünde ve her alanda kadınlara ihtiyaç vardır. Kadınlarla yola çıkarak güzel adımlar atmak istiyoruz. Kadın, adam olmadan önce insan olabilmenin en temel unsurudur. Kadın, hayatın ana damarıdır, insanlığın devamı için olmazsa olmazdır. En büyük mutlulukların arkasındaki kahramanlar kadındır. İnsan olmanın meselesidir. Şehit tabutuna sarılmış, gözyaşı döken şehit annesidir. Kurtuluş Savaşı'nda bebeği sırtında mermi taşıyandır. Kadın sorunlarını ele almak ve kadınları kötülüklerden korumak için uygun politikalar üretmek istiyoruz. Kadının toplumda hak ettiği yere gelmesini arzuluyoruz."

Etkinliğe, Vali Hasan Basri Güzeloğlu'nun eşi Ayşe Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla'nın eşi Lütfiye Atilla da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :