Diyarbakır'da 15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı

Diyarbakır'da 15 Temmuz şehitleri için hatıra ormanı

Vali Aksoy:- "Rahat şekilde görevimizi yapıyorsak, işimize gidip gelebiliyorsak, onların bu duruşu sayesindedir"

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da "15 Temmuz ve Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu.
Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır-Silvan yolundaki alanda düzenlenen fidan dikim töreninde, 15 Temmuz gecesi Türkiye'de milli iradeye karşı gerçekleştirilmek istenen darbe girişimi sırasında şehit olanlar için hatıra ormanı kurulduğunu söyledi. Tüm illerde olduğu gibi Diyarbakır'da da darbe girişimi sonrasında vatandaşların sokağa dökülerek milli iradeye sahip çıktığını vurgulayan Aksoy, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu anımsattı.
Aksoy, 15 Temmuz gecesi Ankara'da şehit düşen polis memuru Halit Gülser ile İstanbul'da hayatını kaybeden vatandaşlardan Askeri Çoban ve Mehmet Karaaslan'ın Diyarbakırlı olduğunu belirterek, "Şimdi rahat şekilde görevimizi yapıyorsak, işimize gidip gelebiliyorsak, onların bu duruşu sayesindedir. Onların ailesi, hepimizin ailesidir. Onların bir sorunu varsa, bu hepimizin bir sorunudur. Bunları çözmek için de devletin bütün imkanları onların hizmetindedir." dedi.
Törene, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cumali Atilla, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre ve şehit yakınları da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :