Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesi

Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Miras Listesi'ne kaydedilmesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kutlama yaptı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince, Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne kaydedilmesi dolayısıyla kutlama gerçekleştirildi.

Belediye binası önünde yapılan kutlamaya, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç, UNESCO sürecinin Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri'nin 2000 yılında geçici miras listesine konulması ile başladığını hatırlatarak, ardından gerekli hazırlıkların yapılarak 2012 yılında daimi listeye alınmak üzere müracaat edildiğini anımsattı.

Surların ve Hevsel Bahçeleri'nin oldukça büyük bir alanı kapsadığını, bu açıdan yerel yönetimlere büyük işler düştüğünü belirten Sevinç, şöyle konuştu:

"Diyarbakır artık bir dünya kenti olmuştur, uluslararası boyutta tescillenmiştir. Ülkemiz adına sevindirici bir gelişme de Efes Antik Kenti'de bugün UNESCO Dünya Miras Listesi'ne 15. yer olarak tescillenmiştir. Adaylık sürecinde yapılan çalışmalara özellikle destek olan Kültür ve Turizm Bakanlığı ve çalışanlarına, UNESCO nezdinde Türkiye Temsilcisi Büyükelçimize, Diyarbakır Valiliğimize, alan yönetiminde bulunan kamu kurum ve kuruluşları, meslek odaları, sivil toplum örgütleri, önceki belediye başkanlarımıza, alan başkanı ve belediye çalışanlarımıza ve halkımıza teşekkür ediyorum."

Kutlamalar, halay çekilmesi ve havai fişek gösterisiyle son buldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı