Diyarbakır POMEM'de mezuniyet töreni

Diyarbakır POMEM'de mezuniyet töreni

Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezinin 14. dönem mezuniyet töreninde 839 polis adayı, yemin ederek diplomalarını aldı- Vali Aksoy:- "Halkın huzur ve güvenliğinin yanında vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna da mücadele eden teşkilatımız,

DİYARBAKIR (AA) - Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezinde (POMEM) 14. dönem eğitim programından mezun olan polis adayları için tören düzenlendi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, merkezin bahçesinde düzenlenen törende, emniyet teşkilatının kurulduğu günden bu yana halkın huzur ve güvenliği, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için her noktada görev yaptığını söyledi.

Birçok noktada önemli ve değişik dönüşümler yaşandığına işaret eden Aksoy, suç ve suçlularla mücadelede de yeni şartlara göre güvenlik birimlerinin kendilerini geliştirdiğini ve daha iyi noktaya taşıdığını belirtti.

"Halkın huzur ve güvenliğinin yanında vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğruna da mücadele eden teşkilatımız, bundan sonra da aynı kararlılıkla mücadelesine devam edecektir" diyen Aksoy, bu kapsamda gerek halkın huzur ve güvenliği için gerekse de terörle mücadele konusunda yürütülen çalışma kapsamında şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

- "Devletimize en üst seviyede hizmet edecek polisler yetiştirmeye gayret ettik" 

POMEM Müdürü Sami Ekim de vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasında büyük cesaret, azim ve kararlıkla çalışan teşkilatın 14. dönem mezuniyetini yaşamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Polis adaylarının ailelerine seslenen Ekim, "Sizler, evlatlarınızı milletimize yararlı birey olmaları ve vatana hizmet etmeleri için bizlere emanet ettiniz. Bizler de bu emanetin değerini bilerek, devletimizin sunmuş olduğu imkanlarla milletimize ve devletimize en üst seviyede hizmet edecek polisler yetiştirmeye gayret ettik" diye konuştu.

Konuşmaların ardından diplomalarını alan 839 polis adayından dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Dönem birincisi Emrah Göden, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı.

Polis adaylarının yemin etmesiyle sona eren törene 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ve mezun öğrencilerin yakınları katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı