Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un isim değişikli talebi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un isim değişikli talebi

Spor Toto 2. Lig takımlarından Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nce kulübün isminin, "Amedspor" olarak değiştirilmesiyle ilgili talebin TFF tarafından kabul edilmediği belirtildi

DİYARBAKIR (AA) - Spor Toto 2. Lig takımlarından Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor Kulübü'nün, kulüp isminin "Amedspor" olarak değiştirilmesi talebinin kabul edilmediği bildirildi.

Kulüp yöneticisi Soran Haldi Mızrak, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'un geçen hafta çoğunluk sağlanamadığı için bugüne ertelenen olağanüstü kongresi öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) isim değişikliği için yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlanmadığını söyledi.

Bir önceki kongrede kulüp ismini, "Amedspor" olarak değiştirildiğini, bu kapsamda logo değişikliğine gittiklerini ve bu kararlarının Diyarbakır Dernekler Müdürlüğü tarafından onaylandığını hatırlatan Mızrak, ancak isim değişikliğine ilişkin taleplerinin TFF tarafından, "Amedspor" isimli başka bir takımın bulunması gerekçe gösterilerek onaylanmadığını belirtti.

"Federasyonla yaptığımız görüşmeler neticesinde eski Amedspor'un Amidespor olarak değiştirildiğini, bizimle organik bir bağının olmadığını belirttik. Buna rağmen federasyon ve Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) talimatları uyarınca bu ismin mümkün olmadığı aktarıldı" diyen Mızrak, yaptıkları istişare sonucunda kulüp olarak belirledikleri isimlerden açılımı Amed Sportif Faaliyetler Kulübü olan Amed SK'nın federasyon tarafından kabul edildiğini kaydetti.

Mızrak, Amedspor isminden hiçbir şeklide vazgeçmeyeceklerine işaret ederek, "Biz yine Amedsporluyuz. Amedspor ismini de her yerde kullanmaya devam edeceğiz" dedi.

Yönetici Nesih Aktepe de bugün yapılan olağanüstü kongrede yeni yönetimin göreve geldiğini belirtti. 

Transfer komitesini oluşturduklarını, komitenin çalışmalarını yürüttüğünü ifade eden Aktepe, daha önce takımda oynayan birçok futbolcuyla yeniden anlaşma sağlandığını anlattı.

Aktepe, teknik direktör sorununu da Sertaç Küçükbayrak ile çözdüklerini belirterek, Amedspor'un halkın bütünleşmesiyle oluşan bir takım olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı