Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi kimdir?

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi kimdir?

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 'PKK terör örgütü değildir' sözlerinin ardından hakkında soruşturma açılıp beraat etmişti. Tahir Elçi, bugün Diyarbakır'da yapılan saldırının ardından hayatını kaybetti. Tahir Elçi kimdir?

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın hazırlayıp sunduğu programa konuk olmuştu. Elçi programda 'PKK terör örgütü değildir' sözleriye bir andan ülkenin gündemine oturmuştu. Ardından hakkında soruşturma açılan Elçi  “Görevi kötüye kullanma” davasından beraat etmişti.

TAHİR ELÇİ KİMDİR?

1966 yılında Cizre’de dünyaya gelmiş,ilk ve orta öğrenimini aynı yerde tamamlamıştır. 1991 yılında D.Ü.Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 1992 yılından beri Diyarbakır’da serbest avukatlık yapmış,mesleki faaliyetleri ceza ve insan hakları hukuku alanında yoğunlaşmıştır. Kamuoyu gündeminde de kalmış bir çok davada mağdurları yurt içindeki mahkemeler ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) önünde temsil etmiştir.

Almanya’da bulunan Avrupa Hukuku Akademisinde (ERA) uluslar arası ceza hukuku ve ceza yargılaması eğitimi görmüş, bir çok ulusal ve uluslar arası toplantı ve konferansa konuşmacı olarak yer almış, tebliğ sunmuştur. 1998 yılından beri staj eğitimi ve meslek içi eğitimlerde ceza ve insan hakları hukuku alanında seminerler vermektedir. 1998-2006 yılları arasında Diyarbakır Barosunda yöneticilik yapmıştır. Halen Türkiye Barolar Birliği (TBB) İnsan Hakları Merkezi Bilim Danışma Kurulu üyesi de olan Elçi, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Kurucular Kurulu üyesi ve bir çok sivil toplum örgütünün kuruluşu ve çalışmalarında yer almıştır. Evli ve iki çocuk babası olan Elçi, İngilizce bilmektedir.