Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Sudan'da

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Sudan'da

Görmez, Osmanlı dönemi valileri Ahmed ve Musa paşaların kabirleri ile TİKA tarafından onarımı gerçekleştirilecek Mescidu'l-Kebir'i ziyaret etti

HARTUM (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sudan İrşat ve Evkaf Bakanı el-Fatih Tac es-Sir'in resmi davetlisi olarak geldiği Sudan'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. 

Görmez, başkent Hartum'un Kasr Caddesi'nde bulunan Osmanlı valileri Ahmed ve Musa paşalara ait kabirleri ziyaret ederek, burada dua etti. Daha sonra Hartum'un tarihi camilerinden Mescidu'l-Kebir'e (Büyük Cami) geçen Görmez, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Sudan Koordinatörü Yahya Acu'dan caminin onarım çalışmalarına ilişkin bilgi aldı. 

Beraberindeki heyetle ikindi namazını burada kılan Görmez, cami çıkışında Sudanlılarla sohbet etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a selam gönderen Sudanlılar Görmez'e yakın ilgi gösterdi.

Cami ziyaretinin ardından TİKA'nın Hartum'da açtığı Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğiticiler Eğitim Merkezi'ni gezen Görmez'e, merkez müdürü İlkay Özeroğlu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Görmez de Özeroğlu'na kitap hediye etti. 

Daha sonra Omburman İslam Üniversitesi'ni ziyaret eden Görmez'i, üniversite Rektörü Hasan Abbas Hasan karşıladı. Üniversite ile ilgili yetkililerden bilgi alan Görmez, daha sonra Sudan'ın dini kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

Kaynak:Haber Kaynağı