Diyanet İşleri Başkanı Görmez çocuklarla iftar yaptı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez çocuklarla iftar yaptı

"Rabbimiz Gazze'de hiçbir çocuğu savaşların gölgesinde bırakmasın, onları zalimlerin pençesinden kurtarsın"

ANKARA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, çocukların dualarının hiçbir zaman reddedilmeyeceğini söyledi.

Görmez, Çankaya Müftülüğünce Ahmet Hamdi Akseki Cami yanında verilen iftarda, 6-15 yaş arası bin 500 çocukla bir araya geldi. 

Görmez, burada yaptığı konuşmada, "çocuk ve İslam", "çocuk ve Kuran", "çocuk ve Hazreti Muhammed" kelime ve kavramlarının birbirine çok yakıştığını belirtti. 

Yaz döneminde Kuran kurslarına katılan çocukları kutlayan Görmez, "Şunu çok iyi bilin: Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa çocukların dostuydu, çocukları çok severdi" diye konuştu. 

-Gazze için dua çağrısı-

Çocukların dualarının kabul olduğunu vurgulayan Görmez, şöyle devam etti:

"Allah çocukların dualarını hiçbir zaman reddetmez. Şöyle dua edeceksiniz: Allahım dünyada hiçbir çocuk, savaşlarda ölmezsin. Dünyada hiçbir çocuk kötülüklere maruz kalmasın. Bilhassa bugünlerde Gazze'deki arkadaşlarınıza dua edeceksiniz. Rabbimiz Gazze'de hiçbir çocuğu savaşların gölgesinde bırakmasın, onları zalimlerin pençesinden kurtarsın."

Görmez, konuşmasının ardından programa katılan çocuklarla sohbet etti ve fotoğraf çektirdi. 

Etkinlik kapsamında iftar öncesinde Kuran kursu öğrencileri ilahi ve ezgiler seslendirdi, çocuklar oluşan sema ekibi gösteri sundu. Duaların edildiği programda, 8 yaşında hafız Abdullah Aydoğan da Kuran-ı Kerim okudu. 

Kaynak:Haber Kaynağı