Diyanet İşleri Başkanı Görmez Adana'da

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Adana'da

Görmez : "Türkiye Diyanet Vakfı bütün dünyada hizmetleri olan küresel bir iyilik hareketidir"

ADANA (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfının, bütün dünyada hizmetleri olan küresel bir iyilik hareketi olduğunu söyledi.

Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezinin (KAGEM) Adana Şubesinin açılışında yaptığı konuşmada, hayırlı bir müessesenin açılışını yaptıklarını dile getirdi.

Vakfın eğitim alanında önemli hizmetlerde bulunduğunu aktaran Görmez, "Türkiye Diyanet Vakfı, bütün dünyada hizmetleri olan küresel bir iyilik hareketidir. Vakfımızın en önemli hizmetlerinden bir tanesi eğitim faaliyetleridir." dedi.

KAGEM'in 1996 yılında Ankara'da kurulduğunu hatırlatan Görmez, "Ülkemizin en önemli meselelerinden bir tanesi hem kadın konusu hem aile hem de geçmişimiz ve geleceğimiz konusudur. Bizim bu konuları sadece camilerde toplumumuza anlatmamız mümkün olmaz. Onun için bu merkezlerde ehil insanlar, yetişmiş hocalar marifetiyle topluma anlatmak çok güzel bir hizmettir." ifadelerini kullandı.

Görmez, KAGEM'in önemli bir vazifesinin de akademide üretilen bilgiyi topluma ulaştırmak olduğunu sözlerine eklerdi.

Açılış törenine Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, TDV KAGEM Müdürü Hicret Toprak, Adana İl Müftüsü Arif Gökce ile diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :