Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Edirne'de hutbe verdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Edirne'de hutbe verdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş:- "Gençlerimizi, çocuklarımızı ne olur, 'ölümü unutmayın, ahireti unutmayın, dünyevileşmeyin, dünya içerisinde ahireti hatırlayarak yaşayın, Kur'anı hayatınıza tatbik ederek yaşayın, şeytanın tuzaklarından uzak durun' nasi

EDİRNE (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Gençlerimizi, çocuklarımızı ne olur, 'ölümü unutmayın, ahireti unutmayın, dünyevileşmeyin, dünya içerisinde ahireti hatırlayarak yaşayın, Kur'anı hayatınıza tatbik ederek yaşayın, şeytanın tuzaklarından uzak durun' nasihatleri ile yetiştirmemiz gerekiyor. Çünkü dünyevileşme onları elimizden koparıp alıyor, ahiret hiç yokmuş gibi bir hayata doğru gençlerimizi çocuklarımızı sürüklüyor." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Selimiye Camisi'nde hutbe verdi, cuma namazını kıldırdı.

Erbaş hutbesine, Allah'ın insanlığa emrettiği en önemli hususlardan birinin dünyanın insanları aldatmaması ve ahiret hayatını dikkate alarak hayat sürülmesi gerektiğini söyleyerek başladı.

Tüm peygamberlerin insanlığa getirdiği mesajların özünde Allah'a ve ahiret gününe imanın, merkezi bir yer teşkil ettiğinin altını çizen Erbaş, şunları kaydetti:

"Allah'a imanın içinde meleklere, peygamberlere, kitaplara iman zaten bulunmaktadır. Çünkü biz Allah'a imanı ancak ve ancak ve peygamberle, kitapla, kitabı peygambere getiren melekle öğrenebilmekteyiz. İşte bu kitapta bütün insanlığın dünya ve ahiret dengesini muhafaza etmesi gerektiği ifade edilmektedir. Kur'anı-ı Kerim'de örnek gösterilen şahsiyetler çocuklarına eğitim verirken bu gerçeği anlatarak başlamaktadır. Tıpkı Lokman Aleyhisselam gibi. Lokman Aleyhisselam çocuğunu karşısına alıyor 'Yavrucuğum, - tatlı bir lisan ile korkutmadan, müjdeleyerek nasihat ediyor - senin yapmış olduğun bir amel, hareket hardal tanesi ağırlığında dahi olsa, sert kayalıklar arasında olsa, göklerde, yerin derinliklerinde olsa Allah yaptığın tüm işleri amelleri, eylemleri senin karşına getirecektir. Şüphesiz Allah lütufkardır, her şeyden haberdardır.

Rabbimiz yapmış olduğumuz her şeyi hesabın, kitabın kurulduğu gün karşımıza getirecek. Bize denilecek ki 'Oku bakalım kitabını', kitap açılacak, amel defterimiz açılacak ve orada dünyada hayır ya da şer ne yapmışsak önümüze gelecek. Kim yazdı bu kitabı, kim kaydetti. O mükerrem melekler, Allah'ın bütün insanlık için yaratmış olduğu Kiramen Katibin isimli melekler siz ne yaparsanız kaydederler yazarlar, bilirler Allah'ın lütfuyla emriyle."

-"Dünyevileşmeyin"

Dünya hayatını yaşarken ahiretin hiçbir zaman akıllardan çıkarılmaması gerektiğine dikkati çeken Erbaş, "Bu dünyada attığımız her adımı Kur'an çizgisinde atmaya çalışacağız. Tıpkı Muhammed'ül Emin gibi... O'nun ümmeti olarak ona benzer bir hayat benimseyeceğiz. Dünyevileşmenin zirve yaptığı bugünlerde, dünyevileşme çağında bu nasihatlere çok ihtiyacımız var. Gençlerimizi, çocuklarımızı ne olur, 'ölümü unutmayın, ahireti unutmayın, dünyevileşmeyin, dünya içerisinde ahireti hatırlayarak yaşayın, Kur'anı hayatınıza tatbik ederek yaşayın, şeytanın tuzaklarından uzak durun' nasihatleri ile yetiştirmemiz gerekiyor. Çünkü dünyevileşme onları elimizden koparıp alıyor, ahiret hiç yokmuş gibi bir hayata doğru gençlerimizi çocuklarımızı sürüklüyor." ifadelerini kullandı.

Erbaş, hutbesini, "Rabbimiz, amel defterlerimiz karşımıza çıktığına hayırla dolu olarak görenlerden eylesin. Dünyaya takılmadan, 'ahiret için dünyasını, dünyası için ahiretini terk eden zarardadır' hadisini dikkate alarak, dünya ve ahiret dengesini muhafaza eden bunun için gönderilen İslam dininin bir mensubu olarak yaşamayı hepimize nasip eylesin." diyerek tamamladı.








AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :