Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ünal:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ünal:

"Şehit olan kişi ölümsüzleşen kişidir ve onların bize ihtiyacı yoktur. Aksine bizlerin onların rızasına ihtiyacımız vardır"

ORDU (AA) - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz Ünal, "Şehit olan kişi ölümsüzleşen kişidir ve onların bize ihtiyacı yoktur. Aksine bizlerin onların rızasına ihtiyacımız vardır" dedi.

Fatsa Din Görevlileri Derneği tarafından Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda, "18 Mart Çanakkale Şehitleri ve Tüm Şehitleri Anma" programı düzenlendi.

Programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ünal, şehitlik mertebesinin Allah katında en yüce makam olduğunu söyledi.

Ünal, "Şehit olan kişi ölümsüzleşen kişidir ve onların bize ihtiyacı yoktur. Aksine bizlerin onların rızasına ihtiyacımız vardır. Onlar peygamberlikten sonra en üst makamı alan kişilerdir. Aslında insanın ölümsüzü yoktur ancak Rabbimiz şehitlere öyle bir makam tahsis ediyor ki onlar ölümsüzleşiyor. Hak ile batılın mücadelesinin başladığı zamandan bu zamana kadar hakkın tarafında durup da Rabbinin rızasını almak için şehit olan tüm insanlara minnet duymalıyız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı ise Çanakkale zaferinin bir benzerinin de 15 Temmuz'da yaşandığını, vatan söz konusu olunca Türk milletinin 'ya istiklal ya ölüm' diyerek her şeyini geride bıraktığını dile getirdi.

Şehitleri rahmetle ve dua ile andıklarını aktaran Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can ise Türk milletinin her zaman şehadet şerbetini içmeye hazır olduğunu ve bunu en son 15 Temmuz gecesi ispatladığını kaydetti.

Fatsa Din Görevlileri Derneği Başkanı Ahmet Özay da Çanakkale'de ve bu ülke için şehit olanları anmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Derneğin kuruluş amaçları hakkında bilgi veren Özay, manevi yönden gelişmiş bir nesil yetiştirmek için mücadele ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından program, seslendirilen ilahiler ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle sona erdi.

Programa, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, İl Müftüsü Mürsel Öztürk, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar, CHP İlçe Başkanı Onur Çam, Saadet Partisi İlçe Başkanı İsmail Koçan ve vatandaşlar katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :