Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun Kazakistan’da

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun Kazakistan’da

Argun: - “Kazakistan’ın İslam medeniyeti tarihinde yetiştirmiş olduğu bilge şahsiyetleri başta bölge insanına, sonra tüm dünyaya anlatma ve tanıtmasının zamanı geldi”

ASTANA (AA) - Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun, Kazakistan’ın İslam medeniyet tarihinde yetiştirmiş olduğu bilge şahsiyetleri bölge insanına ve dünyaya anlatma zamanının geldiğini söyledi.

Argun, Avrasya Müslüman Aydınlar Forumu'na katılmak için geldiği Kazakistan’ın başkenti Astana’da Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ni ziyareti sırasında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kazakistan ile olan ilişkilerin çok eski olduğunu belirterek, “Özellikle Avrasya İslam Şurası formatı çerçevesinde bölgedeki paydaş kuruluşlar ve müftülüklerle yakın ilişki içerisindeyiz.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfının Orta Asya’da çok sayıda imar ve inşa, eğitim ve öğretim faaliyetleri olduğuna dikkati çeken Argun, yarın Astana’da yapılacak Müslüman Aydınlar Forumu'nu çok önemsediklerini dile getirdi.

Argun, Kazakistan’ın İslam medeniyet tarihinde çok sayıda alimi, bilge insanı yetiştiğine işaret ederek, “Kazakistan’ın tarihinde yetiştirmiş olduğu bilge şahsiyetleri başta bölge insanına, sonra tüm dünyaya anlatma ve tanıtma zamanı geldi.” diye konuştu.

Bunun üzerine sempozyum ve çalıştayların yapıldığını belirten Argun, bilge şahsiyetlerin bu coğrafyanın hoşgörüsünü, toleransını ötekileştirmeden, birlikte yaşama tecrübesini dünyaya anlatması gerektiğini vurguladı.

Argun, Kazakistan temasları çerçevesinde Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık ve Kazakistan’ın Baş Müftüsü Serikbay Oraz ile görüştü.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Astana Koordinatörlüğü'nü de ziyaret eden Argun yarın Avrasya Müslüman Aydınları Uluslararası Forumu'na katılacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı